Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 29. 09:15, vasárnap | Helyi
Forrás: közlemény

Fényesen csillog Szent György kardja!

Fényesen csillog Szent György kardja!

A vívók Országos Bajnoksága Nagykanizsán az újonc korosztályú kardozók küzdelmeivel folyatódott.

A 2002-es születésűek közt Esztergomból a fiatalabb Juhász Anna (2003) nagy kedvvel vívott egész nap, és sorra győzte le az ellenfeleit. A 8-as döntőbe jutásért a korosztályos ranglistát vezető Jankovics Annával kellett megküzdeni. Az izgalmakban bővelkedő asszó végén a Szent György Vívó Egyesület versenyzője örülhetett a döntőbe jutásnak, a ranglista vezető ezúttal a vert mezőnyben végzett. A nagy küzdelem sokat kivett az esztergomi kislányból, így végül a 6. helyen végzett, ami az idősebbek közt nagyszerű eredmény.



A 2002-es fiú kardozók csapatversenyén az esztergomiak már reggel nehéz ellenfelet kaptak, a törökbálintiak rutinos csapatát kellett legyőzniük, hogy a legjobb 8 közé kerüljenek. Hatalmas küzdelemben, végig vezetve biztosították helyüket a legjobbak közt. A 6. helyért az a Nyíregyháza következett, amelyik csak egy tussal kapott ki a végső győztes Vasastól. A lelkesedésből és a jó csapatszellemből jelesre vizsgázó esztergomiak sorra magabiztosan aratták győzelmeiket. Így a Szent György Vívó Egyesület fiú kard csapata, Engelbrecht Patrik, Erős Pál, Bogár Bence, Alberti Bálint és Orosz Tamás az Országos Bajnokság 6. helyén végzett.



Budapesten rendezték az amatőr vívók évadzáró versenyét. A női kardozók mezőnyében két esztergomi hölgy is küzdött. Mudrák Éva csak a döntőben talált legyőzőre, így ezüstérmes lett. Fodor Zsófi mögötte a bronzérmet szerezte meg.
Az év versenyeinek összesítése után újabb öröm következett, a Szent György Vívó Egyesület versenyzője, Mudrák Éva hatalmas kupát vehetett át a ranglista 3. helyéért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT