Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Március 20. 08:29, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Folkfonics koncert lesz Esztergomban

Folkfonics koncert lesz Esztergomban

Szombaton 21 órától Folkfonics koncert lesz a Kaleidoszkóp Házban.

A Folkfonics zenekart konzervatóriumot és zeneakadémiát végzett művészek alapították, akik mindannyian sajátos, olykor eltérő, mégis egyedi stílust visznek a formáció hangzásvilágába. Különleges zenei világukban a népdal, az irodalom és saját dallamaik keverednek alternatív pop-funk-swing köntösbe bújtatva.

A finom vonós hangzás vagy a fingerstyle gitárjáték éppúgy jellemző dalaikra, mint a fúvósokkal tűzdelt funky, vagy az elektormos gitár dominálta rock. Veres Ida, a zenekar állandó énekesnőjének egyedülálló, mélyen búgó hangja egyszerre érinti meg a szíveket a líraibb művek során és táncoltatja meg a lábakat a ritmikusabb szerzemények alatt. A formáció az utóbbi két évben négyszer volt a Petőfi Rádió vendége, dalaikat több rádió játssza, klipjeik több zenei újságban megjelentek.

Lángoló Gitárok, Recorder, Fidelio.) 2016-ban a Fidelio De szeretnék című számukat a 10 eddigi legjobb József Attila feldolgozás közé válogatta.

Koncertjeikre éppúgy jellemző a megihletett, csendesülős jelleg, mint a koncert második felére beinduló, pörgős, bulizós dallamok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT