Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 13. 08:31, szombat | Sport

Füge Krisztián: Szeretnék ismét dobogóra állni

Füge Krisztián: Szeretnék ismét dobogóra állni

Füge Krisztián - Suzuki Swift Sport
CarColor Motorsport
Truck Race Trophy 2017
2017.05.13-14. - Red Bull Ring

Interjú Füge Krisztián autóversenyzővel a Red Bull Ring-i Truck Race Trophy betét futama előtt.

Pár napja még a 2017-és autós Gyorsasági évad első Hungaroringi versenyén álltál kétszer is a dobogón most pedig már a Truck EB betétfutamára készülsz. Mesélnél a portálolvasóknak a Speedzone.hu kupa miként is zajlott le?

- Szombaton és vasárnap is volt egy egy időmérő és egy verseny. Az OB-ban a szabályok kicsit eltérőek, ugyanis ott repülő rajt van. A rajt utáni pillanatok izgalmasak voltak, mint mindig. A rajt ez alkalommal nem sikerült túl jól, de végül mindkét versenyen sikerült vissza vennem a pozíciómat. A szombati versenyen Forrai Gáborral nagyon izgalmas és hosszadalmas csete-patém volt. Jó volt küzdeni vele, teljesen korrekt verseny volt, nem értünk egymáshoz. A második versenyen Benyó Mátéval küzdöttem, viszont ez kevesebb ideig tartott. Viszonylag hamar sikerült pozíciót cserélnünk. Mind két időmérő alkalmával sikerült elég gyors köröket menni. Az 1.6-os Suzukik közül mind a két nap sikerült megfutnom a legjobb időt. Mindenképpen izgalmas verseny volt.

Gondoltad-e hogy dobogón fogsz állni?

- Nagyon szerettem volna dobogón állni. Sikerült a Hungaroringen mindkét nap dobogós helyezés. Azt nem mondanám, hogy számítottam a dobogós helyezés, de a cél mindenképpen ez volt.

Mentél szombaton, ha jól tudom kategória első időket is megelőzve régebbi versenyzőket is. Most már a Truck EB versenyre koncentrálsz gondolom. Az autó beállításait kell-e változtatni erre a pályára vagy az elő versenyen lévőkkel mész?

- Az igazat megvallva ezen a pályán nem sikerült megtalálni a legideálisabb beállításokat még, mivel tavaly ezen a pályán nem versenyeztünk, mivel az OB-ra fektettünk nagyobb hangsúlyt, és ez a pálya nem volt része az országos bajnokságnak. Reméljük hogy lesz elég időnk tesztelni. Igyekszünk majd a lehető legjobb beállításokat megtalálni.

Milyen kategóriában is csapatsz most a betét futamon? Végezetül, ismét dobogón szeretnél állni?

- Ezen a hétvégén a SWIFT CUP EUROPE mezőnyében fogok indulni. Itt a szabályok néhol eltérőek, például a rajt ceremóniát illetően. Mindenképpen izgalmas verseny lesz. Szeretnék ismét dobogóra állni és igyekszünk kihozni magunkból a legjobbat a csapattal.

Köszönöm partnereinknek a segítséget: Car-Color, Tokyo Restaurant, Impa, Sbmo.hu, Magyar Vöröskereszt Budai Régió.

Fotó: Kollár Attila - Murányi Gábor

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.