Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2018. Július 12. 18:25, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/kemöh

Gazdaságfejlesztő inkubátorház létesül Esztergomban

Gazdaságfejlesztő inkubátorház létesül Esztergomban

Esztergom mintegy 470 millió forint támogatást kapott, hogy inkubátorház létrehozásával erősíteni tudja gazdasági-társadalmi pozícióját és növelje népességmegtartó erejét.

Újabb sikeres pályázatokról kapott hírt a megyei önkormányzat. A TOP keretében nyertes projekteknek köszönhetően három megyei város – Esztergom, Tata és Komárom – közel 1,3 milliárd forintot fordíthat inkubátorházak építésére.
Az inkubátor házak küldetése, hogy a helyi innovatív gazdasági szereplőknek működési teret biztosítva tudáscentrumként működve erősítse a városok gazdasági- társadalmi pozícióit, népességmegtartó erejét.

Popovics György a megyei közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy Területi Operatív Programnak köszönhetően ilyen nagy volumenű és a gazdasági élet és vállalkozások szempontjából jelentős beruházások jöhetnek létre szűkebb hazánk városaiban. Fontosnak tartotta azt is elmondani, hogy a megvalósításhoz nincs szükség önerőre. Kiemelte a helyi önkormányzatok és a megyei önkormányzat szoros együttműködését, mely nélkül nem valósulhatnának meg ezek a hiánypótló beruházások.

Külön szólt arról, hogy Esztergomban, a helyi gazdakörrel való együttműködésnek köszönhetően az inkubátorház a Városi Gazdakör épületében lesz, így egy régóta megújulásra váró épület kap méltó külsőt.

Az inkubátorház egyebek között erősíti a kapcsolatot a helyi gazdasági szereplők között, szakmai segítséget biztosít, nem szelektált iparági kezdő vállalkozások számára, hozzájárulva egy adott területen a vállalkozások fejlesztéséhez és újmunkahelyek teremtéséhez. Az inkubátorház tervezett megvalósulási helyszíne Esztergomban a Simor János utca 63.

Tata 399 459 125forint, Komárom, 399 774 832 forint, Esztergom 469 160 959 forint támogatást nyert. A támogatás összegéből többek között iparfejlesztéshez kapcsolódó szolgáltatói inkubációs tevékenységek céljára használható ingatlanok építésére, közös terek és közös műhelyek kialakítására valamint az inkubációs tevékenység végzéséhez szükséges eszközök, berendezések, valamint közös műhelyek kialakítására kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 19. 09:45, csütörtök | Helyi

Megyénkben folytatódik a Terminátor 6 forgatása

Komárom ipari parkjának egyik használaton kívüli csarnokában folytatódik a Terminátor 6 forgatása a spanyolországi felvételeket követően.

2018. Július 19. 09:36, csütörtök | Helyi

Körözött garázdát kaptak el Dorogon

Hat személyt fogtak el és öt főt, köztük két körözöttet állítottak elő szerdán megyénkben a rendőrök. Egy dorogi garázda kezén is kattant a bilincs.

2018. Július 19. 08:19, csütörtök | Helyi

Bírósági fellegvár lesz Esztergom - Ide költözik a legfelsőbb bíróság is?

Esztergomba költözhet a legfelsőbb bíróság – értesült a Magyar Idők. A lap szerint a Közigazgatási Felsőbíróság pedig már biztosan a városba települ át.

2018. Július 19. 08:08, csütörtök | Helyi

Állás azonnali kezdéssel Esztergomban!

ZÖLD-ÚT Esztergom Kft. keres azonnali kezdéssel raktáros- és anyagbeszerző munkatársat.