Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 25. 13:30, péntek | Belföld
Forrás: mti/MTI Fotó: Balázs Attila

Gondozói nevelik a cuki újszülött kapucinusmajmot a debreceni állatkertben

Gondozói nevelik a cuki újszülött kapucinusmajmot a debreceni állatkertben

Gondozói nevelik a debreceni állatkert legifjabb lakóját, a két héttel ezelőtt, 184 grammal született kapucinusmajmot - közölte az állatkert igazgatója pénteken sajtótájékoztatón.

Nagy Gergely Sándor elmondta: a fiatal nőstény, Csofika első kölykének nevelését az anya tapasztalatlansága miatt kellett átvállalnia a gondozóknak.

A maroknyi kismajom ellátása szinte ugyanolyan gondoskodást igényel, mint az újszülött csecsemőké - mondta az igazgató.

Az MTI érdeklődésére kiemelte: eddig nyolc kapucinusmajom élt a debreceni állatkertben, a kis jövevény a kilencedik. 2016-ban két hím kismajom született, őket a szüleik nevelték fel.

Hozzátette: mintegy fél évig tart majd a kis kapucinusmajom gondozói nevelése, utána kezdik majd fokozatosan elfogadtatni őt a szülői csoporttal.

Az újszülött is hím, a névadásra várják az ötleteket gyereknapon is, amikor testközelből is megismerhetik az újszülöttet a látogatók - jelezte Nagy Gergely Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.