Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 19. 07:49, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

GPS-szel követik majd Esztergom és Párkány bérbringáit

GPS-szel követik majd Esztergom és Párkány bérbringáit

Összesen 105 út bicikli és 45 elektromos kerékpár áll majd szolgálatba a két város beruházásában. A kétkerekűeket GPS-szel követik majd a diszpécserek.

Közösen pályázott Esztergom és Párkány közösségi kerékpárkölcsönző rendszer fejlesztésére. A több mint 146 millió forintos támogatásnak köszönhetően Esztergomban további helyeken nyílik lehetőség biciklikölcsönzésre, növekszik a bringák száma, illetve a hagyományos eszközökön kívül elektromos verzió is elérhető lesz. Párkányban pedig hat ponton épül ki kölcsönző-állomás, 90 dokkolóval.

Összesen 105 új, kölcsönözhető kerékpárt áll majd az érdeklődők szolgálatába, amelyek közül 45 elektromos meghajtású lesz. Emellett az üzemeltető diszpécserei GPS-rendszernek köszönhetően folyamatosan figyelik majd a biciklik aktuális helyzetét.

Az uniós és kormányzati támogatásból megvalósuló beruházásnak köszönhetően a két város gyakorlatilag bármely frekventáltabb pontján biciklire pattanhatunk majd, és akár a határ másik oldalán is letehetjük azt. A régió két települése között így újabb „híd” épül, szorosabbá téve a térségi együttműködést – mondta korábban Völner Pál az térség országgyűlési képviselője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT