Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 13. 09:17, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotó: Véssey Endre

Gyorsút, várfelújítás, fürdőberuházás, természetház és új gátrendszer – Ezek várnak Esztergomra és a térségre!

Gyorsút, várfelújítás, fürdőberuházás, természetház és új gátrendszer – Ezek várnak Esztergomra és a térségre!

Erősítik a térség gazdasági és turisztikai szerepét, növelik a környék vonzerejét, munkahelyeket teremtenek, így emelkedik a jövedelem, és ezek mindannyiunk számára pozitív hatással lesznek

– hangsúlyozta Völner Pál, Esztergom országgyűlési képviselője a minap Kesztölcön, ahol számos közeljövőben megvalósuló, turisztikai és infrastrukturális fejlesztésről is beszélt.

A turizmust érintőek közt az esztergomi Várat emelte ki, amely mintegy 1,5 milliárd forintos beruházásból újul majd meg az országos kastélyprogram keretében. A térségben ugyanekkora összegből fejeződik majd be ebben a programban a bajnai Sándor-Metternich kastély felújítása 2019-re.

Ezek mellett a 2030-ig szóló, Dunakanyar fejlesztési programon belül a kormány 17 milliárd forintot különített el Esztergom számára, a Szent István fürdő és a belváros turisztikai látványosságainak a megújítására.

Ezeken kívülBúbánatvölgyben a Kerek-tó mellett Természetház épül, de a térséget is számos beruházás érinti.

Dömösön 1,3 milliárd forintból épít a Duna-Ipoly Nemzeti Park látogatóközpontot, de ilyen létesítmény épül Lábatlanon, Péliföldszentkereszten és Nyergesújfalun is. Dorogon a bányászati miniverzum múzeum beruházása már el is kezdődött közel 250 milliós forrásalappal.

A turizmus és a látnivalók erősítése mellett több infrastrukturális beruházás is megvalósul a térségben. Ezek közül kiemelkedik az R11-es gyorsforgalmi út, mely Esztergomot köti össze az M1-es autópályával. Mellette befejeződik a vasútvonal felújítása, aminek keretében jönnek az új Flirt vonatok.

Nagyszabású fejlesztés lesz Esztergomban a gátrendszer kiépítése, amely közel 10 milliárd forintos beruházás.

„Ezekkel a befektetésekkel a térséget még vonzóbbá tehetjük, akár a külföldi befektetők számára is. Emellett a fejlesztések fontos hatása, hogy végre nő a térségünk lakosságának száma. Rendkívül optimista vagyok, hiszen ezek a beruházások nem tervek, hanem konkrét forrással rendelkező projektek, melyeknek az átadása 1-2 éven belül megtörténik” – hangsúlyozta Völner Pál.

Kapcsolódó cikk:

Összekapcsolódnak a dunai és a pilisi kerékpárutak

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.