Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Augusztus 07. 08:50, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: katasztrófavédelem

Halálos balesetet okozott egy 20 éves nő Pilisszentlélek felé – Vádat emelnek

Halálos balesetet okozott egy 20 éves nő Pilisszentlélek felé – Vádat emelnek

Akár 5 évet is kaphat az a 20 éves nő, aki halálos balesetet okozott Dobogókő irányából Pilisszentlélek felé tavaly ősszel. Sorsáról az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a 20 éves, szentendrei nővel szemben a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség.

A vádlott tavaly október 14-én este, korlátozott látási viszonyok között közlekedett a kocsijával Dobogókő irányából Pilisszentlélek felé. A kocsiban a vádlott ismerőse, a sértett nő utazott. Az elkövető egy balra ívelő útkanyarulatban a járművének a sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg, ezért fékezést követően az útról lesodródott, és a vízelvezető árkon keresztül a fáknak csapódott. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a jármű az elejével kidöntött egy fát, majd a meredek lejtőn borulni kezdett, végül egy fa állította meg - közölte az ügyészség.

A baleset során a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A nő megszegte azokat a közúti közlekedési szabályokat, miszerint járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak (az út vonalvezetésének, az útburkolat minőségének és állapotának) megfelelően kell közlekedni, figyelemmel kell lenni a jármű sajátosságaira és az utasokra.

A cselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A vádlott büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT