Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Október 12. 07:13, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Hamarosan elkészül és újra teljesen járható lesz a Baross utca

Hamarosan elkészül és újra teljesen járható lesz a Baross utca

Olvasóink érdeklődtek a Baross utcában zajló felújítási munkákról. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. pedig az InfoEsztergom.hu megkeresésére elmondta: várhatóan november végére készül el a szakasz.

Jelenleg a Baross Gábor utcában az egyirányú szakasz jobb oldali járdájában a légvezeték kiváltási munkálatai zajlanak, továbbá a Baross Gábor utca, az ABC és az Áchim András utca közötti szakaszán mindkét oldalon a járda térkőburkolatának építését végzi a kivitelező.

Ezeken túl az utolsó közmű munkálatok kiépítése folyik, a napokban néhány víznyelőt, illetve elektromos alépítményt helyeztek el a szakemberek.

A november végére tervezett befejezési határidőig még több feladat ütemezett elvégzése van hátra.

Így a Baross Gábor utca, ABC és Áchim András utca közötti szakaszon az úgynevezett Ckt betonalap rétegen aszfaltozás következik, alap, illetve kötőréteget terítenek a szakemberek. Ezt követi a csatorna fedlapok szintre emelése, illetve az elektromos léghálózat elbontása, majd a szakaszon a kopóréteg megépítése.

Az Áchim András utca és a vasútállomás közötti területen, szegélyépítés, ágyazatépítés, aszfalt pályaszerkezet építése következik. Ezen a területen az alap réteg beépítése várhatóan az állomás város felőli végéig elkészül ezen a héten. Ezenkívül itt még a buszok megállóhelyeinek kiépítése van hátra.

Az állomásnál a tér és az Áchim András utca közötti területen az aszfalt kopóréteg kiépítése, majd ezután a forgalom technikai elemek elhelyezése, burkolati jelek felfestése következik.

Az elmúlt napokban egyes helyeken bontásra is szükség volt, ami a közvilágítás építéséhez kapcsolódó alépítményi munkák technológiai szükségszerűsége miatt kellett.

Az útszakasz a befejezést követően várhatóan november végétől lesz újra használható.

Kapcsolódó cikk:
A megújult vasútállomás mellett hamarosan épülnek az új buszvég peronjai

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.