Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 16. 10:14, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/katasztrófavédelem

Hatalmas háztűz Esztergomban - Így vonultak a tűzoltók - VIDEÓ

Hatalmas háztűz Esztergomban - Így vonultak a tűzoltók - VIDEÓ

Négy tűzoltóautó vonult a helyszínre, hatalmas tűz égett – számolt be az esetről az InfoEsztergom.hu egyik olvasója csütörtök késő este. Hárman menekültek ki a házból.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete csütörtök este az Esztergomban a Felső-Kenderes dűlőn - közölte a katasztrófavédelem.

A tűzhöz az esztergomi hivatásos tűzoltók és a nyergesújfalui katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik közös erővel oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását.

Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

Mint kiderült: a házban három lakó tartózkodott, akik biztonságban kijutottak az épületből. A tetőn kialakult tűz gyorsan terjedt és perceken belül a teljes 150 négyzetméteres szerkezet égett.

A lánglovagok elmondták: a felderítés során látták, hogy a cserepek egy része már leesett a tetőről máshol a lángok a héjazat alól csapnak fel. Kiérkezésükig nem terjedt át a tűz a födém alatti lakórészre, kizárólag a padlástérben volt égés.

A tűzoltók kézi szerelésű létrákon keresztül felhatoltak a padlástérbe és négy vízsugárral oltották a tűzet. Beavatkozásuk eredményeként a ház tetőszerkezete ugyan tönkrement a tűzben viszont a födém alatti lakóterület megmenekült a tűz pusztításától. A ház lakói az éjszakát a szomszédoknál töltötték.

Olvasói videók

Címkék: esztergom, tűz, tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.