Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 20. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Hídfutás tizenhetedszer – újra ezrek állnak rajthoz

Hídfutás tizenhetedszer – újra ezrek állnak rajthoz

Idén szeptember 23-án már a 17. Hídfutáson állhatnak rajthoz a résztvevők, akik Esztergomból, a Bazilikától Párkányig, a Vadas termálfürdőig futhatnak. Tavaly is ezrek teljesítették a távot. Másnap Félmaraton!

Elindult a Hídfutás online nevezése

A Mária Valéria Hídfutás 2001-ben született az újjáépített Mária Valéria Híd átadásának tiszteletére. Azóta minden évben folyamatosan megrendezi az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület önkormányzati támogatással és számos helyi sportszervezet, közösség, valamint vállalkozás segítségével.

A majd 4 kilométeres távú futóverseny a Hídünnep alkalmából, a két ország közötti jószomszédi viszony megerősítésére zajlik le minden évben. A szervezők reményei szerint a közös mozgás öröme és az egészséges élet nemzetközi elve szimbolikus hídként még inkább megerősíti és összeköti a híd két oldalán lakók barátságát. A Mária Valéria Hídfutásnak tavaly 2654, 2015-ben szakadó esőben is 2241, míg 2014-ben 2617 résztvevője volt. Tavaly a mezőnyben a lányok-hölgyek 1375-en, a fiúk-férfiak 1279-en futottak.

Az idén, szeptember 23-án 17. alkalommal megrendezendő verseny a környék kiemelkedő sportrendezvénye, melyre közel 3000 résztvevőt és még ennél is több érdeklődőt várnak határon innen és túlról a szervezők.

A verseny útvonala a Bazilikától indul, végig Esztergom főútján, át a Mária Valéria hídon és a cél a Vadas termálfürdő Párkányban.

Romanek Etelka polgármester korábban elmondta: úgy tűnik, hogy a futás az a tömegsport, melyhez aktív részvétellel a legtöbb ember tud csatlakozni. Hozzátette: a Hídfutás arra is kiváló alkalom, hogy Esztergomot újra a tömegsport hazai térképére tűzze, az ország illetve a Felvidék számos helyéről érkeznek ugyanis az eseményre, hogy végigfussák vagy kocogják a távot.

Még lehet nevezni – további részletek ITT!!!

Fotó: Engelbrecht Károly

A hídfutást szervező egyesületet adónk 1 százalékával is tudjuk segíteni:
Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület - www.hidfutas.hu (adószám: 18604757-1-11)

Félmaraton Esztergomban
A Hídfutás másnapján pedig az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület Félmaratonja is várja több távval (300 méter – óvodás futás, 10,5 kilométer és 21 kilométer) az indulókat. A verseny helyszíne: Széchenyi tér (rajt és cél) - Duna-part - Prímás sziget - Víziváros – Várhegy. További részletek ITT!

Fotó: dpfp.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.