Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 25. 10:29, csütörtök | PR

Hogyan válassz úszódresszt?

Hogyan válassz úszódresszt?

Az Olimpia időszaka alatt rengeteg csodás úszónőt láttunk, és valószínűleg akik kevésbé érdeklődnek a vizes sportok iránt, azok is kedvet kaptak, hogy kipróbálják magukat a medencében, és nem csak a szélébe kapaszkodva-

-Az Olimpia időszaka alatt rengeteg csodás úszónőt láttunk, és valószínűleg akik kevésbé érdeklődnek a vizes sportok iránt, azok is kedvet kaptak, hogy kipróbálják magukat a medencében, és nem csak a szélébe kapaszkodva, az arcukat napoztatva.

Nem mellesleg szuper úszódresszeket láthattunk, hiszen a professzionális sportolók esetében rendkívül fontos az öltözék is.

A versenyszerűen úszóknál természetesen high-tech dresszekről van szó, amelyek gyakran karbonszálasak, és fontos, hogy varrásmentesek legyenek. Sok modell jóval nagyobb területen fedi a testet, mint a laikusok által hordott “látványfürdőruhák”.

Érdekes azonban, hogy a “cáparuhák”, vagy a sokat - kart, láb felső részét - fedő modellek után Rióban ismét normális kialakítású fürdőruhákban lehetett látni az úszóbajnoknőket.
Ha nekünk nem számít minden századmásodperc, akkor valószínűleg amellett az egyberészes mellett fogunk dönteni, amelyik jól áll nekünk. Még akkor is, ha a Balaton-átúszást célozzuk is meg.

Milyen szempontokat vegyünk még figyelembe, ha a fürdőruhánkat elsősorban úszás edzésre szeretnénk hordani?
Nagyon fontos, hogy könnyű legyen benne mozogni, ne csúszkáljon rajtunk.
A vékony pántú, mélyen és szélesen nyitott hátú dressz szexi ugyan, de intenzívebb úszásnál, például egy pillangónál elmozdulhat rajtunk. Senki se szereti sportolás közben állandóan igazgatni magán a ruhát, ezért stabil, zártabb fazont válasszunk.

Speciális dresszre van szükség, ha vizi tornához szeretnénk használni. Ajánlott beépített melltartós típust keresni, és rövidnadrágszerű formát, amely zártabb alul.

A mell alatti gumizás, vagy a mellbetét sok prémiumabb sportfürdőruhának tartozéka. Kialakításának köszönhetően intenzív mozgás esetén sem szorít, és nem mozdul el. Remek alakot biztosít, és a célnak is tökéletesen megfelel.
Érdemes jó minőségű, tartós darabot választani, mert ha napi, heti rendszerességgel úszunk, akkor sokszor találkozik a fürdőruhánk a klóros vízzel.

A legoptimálisabb, ha van fürdőruhánk strandoláshoz, a partra, amely remekül megmutatja az alakunkat, és például dekoltált; és van egy egyberészesünk edzéshez.
A sportolás pszichológiájához hozzátartozik egyébként, hogy komolyabban vesszük az úszásra szánt alkalmakat, ha beruháztunk egy professzionálisabb fürdőruhába.

A napozós, lazulós fürdőruhánk is lehet egyébként egyberészes, mivel ez a fazon ebben a szezonban rendkívül divatos, és bikini helyett is sokan hordják.

Most nagyon sok változatban jelent meg, és hacsak nem szeretnénk mindenhol lebarnulni, nyugodtan felvállalható a strandon. Egy tűzpiros, kicsit felvágottabb egyberészes a legcsinosabb bikiniről is eltereli a figyelmet.

Ha viszont a kétrészesre szavazunk, kereshetünk olyan bikinit, amiben bátran lehet sportolni. Igaz, egy bikinifelső mindig könnyebben elcsúszik, kioldódik, mintha egyberészesben lennénk, de ha nem úszunk nagyon intenzíven, semmilyen balesettől nem kell tartanunk.

Tartás nélküli, oldalt megkötős, vagy kimondottan push upos bikinit azonban sport célokra nem érdemes választani. Szerencsére azonban a fürdőruháink számának senki nem szabhat határt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.