Városlista
2019. január 21, hétfő - Ágnes

Hírek

2018. Június 13. 05:02, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Idén is szuper Sütő-főző tábor Esztergomban - Lehet jelentkezni!

Idén is szuper Sütő-főző tábor Esztergomban - Lehet jelentkezni!

Idén már ötödször várja a Sütő-főző napközis tábor Esztergomban a Montágh Imre Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola tankonyhájában a gyerekeket.

A négy sikeres tábor után nem lehetett kérdés, hogy idén is folytatódik! Kis létszámú turnusokról van szó, hiszen egyszerre csak 18-20 gyereket tudnak a szervezők foglalkoztatni, három pedagógus irányításával. A 4 turnus alatt kb.: 80 gyerek ismerkedik meg a sütés-főzés rejtelmeivel. Ők maguk is közreműködnek részben, vagy egészben a tízórai, az ebéd és az uzsonna elkészítésében. Ezeket az egyszerű ételeket később otthon is elkészíthetik, a leírt receptek segítségével.

A tábor lehetőséget ad arra is, hogy felhívják a figyelmet a helyes táplálkozásra, az egészséges életmódra, a megfelelő élelmiszerekre. A szervezők nemcsak beszélnek erről, hanem így is sütnek, főznek és étkeznek. A nap végén a szülők is kapnak kóstolót az elkészített finomságokból!

Eddig a legkisebb résztvevő 6 éves volt, a legnagyobb 18 – de elsősorban az általános iskolás korosztály érdeklődését keltette fel a tábor.

A tábor július 2-től július 27-ig tart, 4 turnusban, heti váltásban, reggel 9-től délután 4-ig, hétfőtől péntekig.

A foglalkozások között kézműveskedések, marcipán figurák készítése is szerepel, a gyerekek sok-sok közös játékot tanulnak, és a hangulat emeléséhez jó néhány dalt is elénekelnek közösen, gitár kísérettel.

A szabadfoglalkozások alatt csocsó, asztalitenisz és tollaslabda várja őket.
Tavaly elkészült az iskola hatalmas játszótere, ami szintén a rendelkezésünkre áll!

Címkék: főzés, sütés, tábor

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 21. 07:56, hétfő | Helyi

Az igazságra való törekvésről szól az idei Ökumenikus Imahét

Elkezdődött vasárnap az Ökumenikus Imahét a Bazilikában tartotta első istentisztelettel. Az ünnepi héten a négy történelmi egyház papjai, lelkészei és a hívők közössége együtt vesz részt.

2019. Január 20. 18:08, vasárnap | Helyi

Jótékonysági árveréssel segít a Dorogi FC

A teljes bevételt az árverés szervezői Tomek Zoltán nyíregyházi szurkoló megsegítésére ajánlják fel, akinél hónapokkal ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak, és most ismét kórházba került.

2019. Január 20. 18:00, vasárnap | Helyi

Baleset történt Dorogon

Olvasónk küldte a fotókat.

2019. Január 20. 10:31, vasárnap | Helyi

Újabb szélhámos próbálkozik Kertvárosban

Esztergom-Kertvárosban ismét szélhámos jár, ezúttal a gázszolgáltató nevében próbálkozik - hívta fel a figyelmet olvasónk!