Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Április 07. 18:12, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Idén sztárok lehetnek a szakmunkásokból

Idén sztárok lehetnek a szakmunkásokból

Április 6-án az országos döntőnek már 8 éve otthont adó esztergomi Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolában tartották meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének iparos részét.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett esztergomi eseményen a szerszámkészítők és az épület- és szerkezetlakatos szakmák versenyzői mérték össze tudásukat.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezték a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt, melynek diákkorú résztvevői többszintű megmérettetésen juthatnak el az országos illetve a nemzetközi rangadókra. A 2016. évi Szakma Kiváló Tanulója Versenyre és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre 40 szakmában több mint 5.600 fő jelentkezett. Az április 6-ei esztergomi eseményen, melyet a TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolában tartottak és amelyen többek között dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke valamint Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere köszöntötte a versenyen résztvevőket.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett SZKTV és OSZTV országos döntőjére az „IX. Szakma Sztár Fesztivál”-ra április 18-20. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában kerül sor. A mostani, április 6-ai versenyen jól teljesítő tanulók erre a fesztiválra juthatnak majd be. A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is − társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében. A verseny elődöntőit − a hagyományoknak megfelelően − országosan a területi kamarák szervezték és bonyolították le, a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik. Az érdeklődő iskolák diákjai, az osztályok, csoportok egynapos szakmai kirándulás keretében ingyenesen vesznek majd részt a rendezvényen. A fesztiválra 2015-ben közel 15 ezer látogató érkezett, a vidéki iskolákból a területi kamarák szervezésében több mint 9 ezer diák jutott el látogatóként a Szakma Sztár Fesztiválra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.