Városlista
2018. június 25, hétfő - Vilmos

Hírek

2017. Szeptember 13. 08:32, szerda | Helyi
Forrás: közlemény

Időközi választás lesz Esztergomban

Időközi választás lesz Esztergomban

Szlovák nemzetiségi választás lesz Esztergomban november 19-én, miután feloszlatta magát az Esztergomi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat testülete július 27-én.

Emiatt az esztergomi Helyi Választási Bizottság 2017. november 19-ére (vasárnapra) kitűzte a szlovák nemzetiségi települési önkormányzati képviselők időközi választását.

Ezen a választáson az a választópolgár gyakorolhatja választójogát, aki - korábban benyújtott kérelme alapján - már szerepel szlovák nemzetiségi választópolgárként a központi névjegyzékben, valamint az, aki legkésőbb 2017. november 3-án 16:00 óráig kéri felvételét nemzetiségi választópolgárként a központi névjegyzékbe.

A névjegyzékben szereplő választópolgár a választás kitűzéséről, a szavazás napjáról és helyéről szóló értesítőt a választópolgár értesítési címére, ennek hiányában lakcímére 2017. október 2. napjáig kapja meg.

Az időközi választáson jelöltet csak a Helyi Választási Bizottság által nyilvántartásba vett nemzetiségi szervezet állíthat. A választáson indulni kívánó szervezeteknek az időközi választás kitűzését követően kérniük kell nyilvántartásba vételüket a HVB-nél.

A települési nemzetiségi önkormányzati jelölt bejelentéséhez szükséges ajánlások száma 5, amit a Helyi Választási Bizottság a választást kitűző határozatában megállapított.

Jelöltet ajánlani ajánlóíven lehet. A választási iroda az igényelt ajánlóíveket legkorábban 2017. október 2-án adhatja át az igénylőnek. Jelöltet legkésőbb 2017. október 16-án 16 óráig lehet bejelenteni a HVB-nél az E3 nyomtatvány és az ajánlóívek egyidejű átadásával.

A mozgóurna iránti kérelmek legkésőbb 2017. november 17. napján 16:00 óráig kell megérkeznie a Helyi Választási Irodához, vagy 2017. november 19-én legkésőbb 15:00 óráig a Szavazatszámláló Bizottsághoz.

Amennyiben bármely a választást érintő egyéb kérdés merül fel, Esztergom Város Helyi Választási Iroda munkatársai hivatali munkaidőben személyesen, vagy az 33/542-007, 33/542-093 vagy a 33/542-006-os telefonszámokon készségesen nyújtanak segítséget, illetve tájékozódhatnak a www.valasztas.hu vagy a www.esztergom.hu honlapokon.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 25. 12:48, hétfő | Helyi

Megvan, hogy miért késtek az esztergomi vonatok

Olvasónk jelezte, hogy hétfőn délelőtt jelentős késésekre lehetett számolni az Esztergom-Budapest vasútvonalon, ám az okát nem tudta megmondani. A MÁV azonban tájékoztatott a részletekről.

2018. Június 25. 08:40, hétfő | Helyi

Perceken múlt az élete a motoros felvonulással szembe jövő autó utasának

A Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros felvonuláson résztvevő motoros polgárőr segített egy szívinfarktust kapott férfit szállító autónak a Táti úton szombaton.

2018. Június 25. 07:50, hétfő | Helyi

Idén is óriási látványt nyújtottak az angyali motorosok – LÉGI VIDEÓ

Több száz motoros vett részt az idei, már negyedik a Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros felvonuláson Dorogon és Esztergomban. Tóth Krisztián látványos videót készített az eseményről.

2018. Június 25. 07:40, hétfő | Helyi

Szombaton Szobi Tiborra emlékeznek a sakkozók – Várják a nevezőket!

Egykori kiváló játékosukra emlékeznek versennyel az esztergomi sakkozók. Még lehet nevezni a szombati Szobi Tibor hagyományos Schnell Sakkversenyre és Egyéni Gyermek Rapid Sakkversenyre.