Városlista
2019. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Március 13. 07:13, péntek | Helyi
Forrás: Önkörmányzati sajtóközlemény

Indul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

Indul a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

Március 11-én, szerdán közmeghallgatást tartott Esztergom város képviselő testülete az elkülönített (házhoz menő szelektív) hulladékgyűjtés esztergomi bevezetéséről.

Az elkülönített gyűjtést a közszolgáltató VERTIKÁL Nonprofit Zrt. szervezi meg és bonyolítja le, Esztergom önkormányzata a közszolgáltatótól kapott lebonyolítási rend alapján a tartalmi kereteket önkormányzati rendeletben állapítja meg.

Esztergom lakótelepi részein a szelektív gyűjtőszigetes megoldás marad (papír, műanyag, üveg külön gyűjtése), míg a családi házas övezetekben a közszolgáltató az alábbiak szerint tervezi a megvalósítást:

üveg frakció – egyben gyűjtve konténeres gyűjtőpontokon, azaz a meglévő szelektív hulladékgyűjtő-szigeteknél
műanyag és fém frakció: családi házanként zsákban egybegyűjtve
papír frakció: családi házanként zsákban gyűjtve, vagy kötegelve

A házhoz menő gyűjtés rendszerében a műanyag, fém és papír hulladékot a ház elől, egy a közszolgáltató által megküldött tájékoztatási anyagban megadott gyűjtési napon, átlátszó zsákban szállítják el. A kommunális hulladék gyűjtése változatlanul marad, az eddig megszokott napokon és a megszokott módon.

Az üveg hulladék szelektív gyűjtése nem megoldható házhoz menő módszerrel, így azt továbbra is a meglévő helyszíneken maradó üveggyűjtésre szolgáló gyűjtőszigetekbe tudják majd elhelyezni. A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésnek nincsen mennyiségi korlátja, a szelektív hulladékgyűjtési napon a megadott rendszerezési feltételekkel megkötés nélküli mennyiségben lehet kihelyezni a szelektív hulladékot bármilyen átlátszó zsákban.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 22. 12:05, hétfő | Helyi

Keresztül-kasul Norvégián – Csodálatos kiállítás a Várban

Több mint harminc nagy fotó látható a Keresztül-kasul Norvégián című kiállításon, mely az esztergomi vár galériájában nyílt meg április 18-án.

2019. Április 22. 09:19, hétfő | Helyi

Két arany és egy ezüst fekvenyomásban

Három esztergomi versenyző is felállhatott a dobogóra a Vitaflex Powerlifting nappal egybekötve fekvenyomó versenyen április 20-án a fővárosban.

2019. Április 22. 09:06, hétfő | Helyi

Örökre eltiltották, mégis vezetett, ráadásul ittasan

A helyi járőrök április 21-én éjszaka állítottak meg egy személykocsival közlekedő férfit Esztergomban.

2019. Április 21. 18:29, vasárnap | Helyi

Újabb infók az epöli légi balesetről! - FOTÓK

Lezuhant egy Girokopter szombaton Epöl és Máriahalom között, az 56 éves pilóta a zuhanás után belehalt sérüléseibe.