Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Május 15. 05:01, szerda | Helyi
Forrás: Koller József/Fotó: Hauszknecht Dániel

Ismét bajnoki döntő Esztergomban

Ismét bajnoki döntő Esztergomban

Az aranyéremért küzd az Esztergomi Vitézek felnőtt rögbicsapata a bajnokságban szombaton. Hazai pályán szurkolhatunk, hogy az évadban veretlen csapat ismét elnyerje a trófeát.

A döntő nap teljes programja ITT!

1999-2015 közötti időszakban az Esztergomi Vitézek 13 bajnoki címet szereztek. Az arany évek után várható volt egy kis visszaesés, ami be is következett. 2016-ban több idősebb játékos abbahagyta a játékot, többen eligazoltak, így a csapat jelentősen meggyengült, ami azt jelentette, hogy abban az évben idézőjelben csak a harmadik helyet ért el a Vitéz-sereg. 2017-ben szintén bronzérmet szereztek a fiúk, majd 2018-ban a negyedik helyre érkezett a csapat.

A vezetőség Neuzer András elnök határozott útmutatásával úgy döntött, hogy a hiányzó játékosok pótlását az igen tehetséges junior játékosokkal kell megoldani.

Mint utólag bebizonyosodott, a döntés helyesnek bizonyult, mert mára már ezek a fiatal játékosok teljesértékű eredményességet meghatározó tagjai lettek a felnőtt alakulatnak.

A 2018-2019 bajnokságra az időközben Esztergomba visszatérő dél-afrikai edző, Zwelakhe Sodladla irányításával készült fel az együttes. Az őszi bajnoki fordulóban az Ausztria Wien, Sopron, Batta, Szekerce, Fehérvár és Exiles elleni mérkőzéseket mind megnyerte a csapat, így a tabella első helyéről várta a tavaszi folytatást.

A tavaszi fordulókban szintén hat mérkőzést játszottak a Vitézek rögbisei és sorrendben Wien, Szeged, Exiles, Fehérvár, Kecskemét és Batta elleni mérkőzéseket is megnyerte a csapat. Így pontveszteség nélkül jutott a döntőbe. A tekintélyes eredménysor alapján 12 mérkőzésen 619 elért cél mellett 91 kapott találat. Meccsek átlaga 54-13 volt. Ezek alapján száll harcba a gárda, hogy az örök vetélytárs, a kiváló battai csapat ellen mérkőzzön egy újabb bajnoki aranyért.

A bajnoki döntőre az alábbi játékosok készülnek:
Heckel, Concear, Galanton, Stavila, Ágotai, Visi B, Sovány, Koller, Sodladla, Suiogan K, Suiogan T, Gódor, Remsik, Stilmayer, Ciobanu I, Ciobanu P, Kiss K, Szakály, Kovács G, Rácz B, Rácz R, Cira, Szekrényesi, Raul, Fantanaru, Rédai, Szóda, Csapó, Vodicska, Bende, Visi P, Békési, Kiss I

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT