Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Május 06. 10:13, péntek | Helyi
Forrás: közlemény

Ismét beindult az Ister-kút a Széchenyi téren

Ismét beindult az Ister-kút a Széchenyi téren

A hét elején az önkormányzat szakemberei ismét beüzemelték a Széchenyi téren lévő Ister-kutat. A kötelező átvizsgálás és takarítást követően a kút jelenleg próbaüzemben működik.

A városháza előtt lévő szökőkutak beüzemelése csak később történik meg, mivel jelentős felújítás szükséges az üzembiztos működtetésükhöz. Mint ismert, a kutak éveken keresztül nem működtek, a gépészet víz alatt állt, a csővezetékek pedig tönkrementek, elfagytak a karbantartás elmulasztása következtében.

Tavaly első körben a gépészetet javíttatta ki, cseréltette az önkormányzat, ezt követően derült ki, hogy további javításokra van szükség. A tavaly őszi felmérés során derült ki, hogy a víz több helyen szivárog, a medencetestek sérültek, javításuk jelentős bontási munkákat igényel. Az előzetes kalkulációk szerint mintegy 15 millió forintba kerül majd a kutak végleges helyreállítása, a munkálatok - amelyek megkezdését az áprilisi fagyos időjárás is hátráltatta - hamarosan megkezdődnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT