Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 20. 08:04, szerda | Helyi
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ittasan ellopta ismerőse kocsiját, majd balesetet okozott és elhajtott

Ittasan ellopta ismerőse kocsiját, majd balesetet okozott és elhajtott

Jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és cserbenhagyás miatt nyújtott be vádiratot egy Esztergomban balesetet okozó férfival szemben az ügyészség a minap.

A vádlottat a sértett utasként szállította Esztergomba 2018. augusztus 12-én. Miután megálltak, az autós felment a belvárosi lakásába, a személykocsi indítókulcsát a járműben hagyva. Az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező és ittas férfi ezt kihasználva a kocsit jogtalanul elvitte és használta. A Dobogókői út felé hajtott, amikor az enyhe fokú alkoholosan befolyásolt állapota miatt nem biztosított elsőbbséget egy másik autónak, és annak nekiütközött – közölte az ügyészség.

Hozzátéve: a balesetben személyi sérülés ugyan nem történt, azonban annak reális veszélye a vétlen személyjármű vezetője és utasa tekintetében fennállt. A vádlott tisztában volt az ütközéssel, ennek ellenére megállás nélkül elhajtott a baleset helyszínéről.

A vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a büntetlen előéletű vádlottat az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, pénzbüntetésre és a közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.