Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 03. 14:35, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Januártól látható a mozikban a Sellők és Rinocéroszok

Januártól látható a mozikban a Sellők és Rinocéroszok

Január 10-től látható a magyar mozikban Traub Viktória Sellők és Rinocéroszok című 15 perces animációs rövidfilmje a Tranzit című német-francia dráma kísérőfilmjeként - közölték az alkotók az MTI-vel hétfőn.

A Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült alkotás, amely legutóbb Wiesbadenben nyerte el a legjobb filmnek járó díjat, hamarosan a francia és a német nézőkhöz is eljuthat, miután az ARTE kulturális televíziós csatorna megvásárolta a forgalmazási jogokat - írja a közlemény.

Traub Viktória az érzelmi kiszolgáltatottságról szóló filmje az elmúlt időszakban olyan fesztiválok versenyprogramjában szerepelt, mint az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, Ausztrália legrangosabb filmfesztiválja, a Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztivál, vagy a kanadai Calgary Nemzetközi Filmfesztivál. A Sellők és Rinocéroszok elvitte az indiai 7. Bangalore Rövidfilm Fesztivál, az amerikai California Women's Film Festival, a IV. Verashort Festival legjobb animáció díját is.

Az animációs rövidfilmben a nyolcéves Tilda emlékképei elevenednek meg saját cirkuszát működtető családjáról, amelynek jelenetről jelenetre tárul fel titkokkal teli múltja. Groteszk, esendő, vágyakozó, szeretetre éhes emberek veszik körül a kislányt. A karakterek átlépik testük határait, a múlt képeiből és egymásból alakulnak, transzformálódnak.

A magyar mozikban a Sellők és Rinocéroszok a Vertigo Média forgalmazásában a Tranzit című dráma, Christian Petzold német sztárrendező új alkotása kísérőfilmjeként lesz látható. A film Anna Seghers azonos című, 1944-ben írt regényéből készült, és az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt.

A Sellők és Rinocéroszok forgatókönyvét Gergely Dorka, Traub Viktória és Dus Polett írták, a zeneszerző Chris Allan Tod volt. A film vágói Bacskai Brigitta és Polecsák Lajos, sound designere Vadon Zoltán, producere Dus Polett.

Traub Viktória Eső című rövidfilmje 2009-ben elnyerte a Pozsonyi Early Melons Fesztivál fődíját, valamint a Szentpétervári Filmfesztivál The Best Figurative Decision Open díját. Vastojás című munkája 2015-ben legjobb animációnak szóló díjat nyert a San Diegoi Nemzetközi Gyermek Filmfesztiválon és a 4. Delhi Shorts Nemzetközi Filmfesztiválon is – áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.