Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Január 26. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Jégbe fagyott hattyút mentettek Esztergomban - FOTÓK

Jégbe fagyott hattyút mentettek Esztergomban - FOTÓK

Egy jégbe fagyott hattyút mentett meg a minap Esztergomban Szekeres Panna és párja. Sőt azóta etetik is az egyre jobban lévő állatot.

Fióka és Madármentés közösségi oldalának bejegyzése:

Igen, sokszor látjuk, hogy baj van, s kell, kéne egy hős… és mindig ebből van a legnagyobb hiánycikk. De ha veszünk egy nagy levegőt, és nekifogunk, akkor nem kell másra várni, mi magunk válhatunk azzá, aki segít, aki megoldja a bajt. Szekeres Panna és párja észrevették, hogy Esztergomban a Prímás-szigeti kis Duna-ágban ott egy magányos hattyú, csapdába esve, a jégbe fagyva. Nem vártak, nekiálltak és feltörték körülötte a jeget, kiszabadították. Közben hívtak minket, tanácsokat kérve. Megbeszéltük, mivel, hogyan kellene etetni a hattyút, azt honnan tudják gyorsban beszerezni, hogyan tálalják a hattyúnak - aki annyira le volt gyengülve, hogy mozdulni se sok ereje volt, felélte az erőtartalékai maradékát a jég fogságában. Aznap is sikerrel megetették, és az azóta eltelt 4 napban is napi 3szor mennek le hozzá etetni. A hattyú erősödik, kezdi összeszedni magát. Befogni nem kellett, helyben lett megoldva - és milyen jól - a baj. Így lett Szekeres Panniból az a hős, akire ott szükség volt. A fotókat, videókat ő készítette a kérésemre, mert szerettem volna mindezt itt leírni, hogy mindenki láthassa, sokszor a hős ott van, kéznél. Mi magunk lehetünk azzá, csak akarni kell. Mi meg segítünk a tanácsainkkal, hogy a segítség szakszerű legyen. Így, együtt, sokkal több madáron tudunk segíteni:-) (András)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.