Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Január 15. 08:13, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Jövőre elkészülhet a Mária Valéria Hotel a szigeten - LÁTVÁNYTERVEK

Jövőre elkészülhet a Mária Valéria Hotel a szigeten - LÁTVÁNYTERVEK

Támogatja az önkormányzat a Mária Valéria Hotel új tulajdonosának pályázati indulását – erről döntöttek a képviselők hétfői, rendkívüli testületi ülésükön.

Kérelmet nyújtott be a Mária Valéria Hotel új tulajdonosa az önkormányzathoz, a Solva Property Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Kft. ugyanis a „Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció – szálláshelyek létesítése – Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségben” című pályázaton indul. A kiíráshoz szükséges pályázat benyújtásához azonban a társaság kérte az önkormányzat támogató kérését, melyet hétfőni rendkívüli ülésükön meg is szavaztak a képviselők.

Pályázati sikert követően 2020 végére elkészülhet a félbehagyott építkezés.

A tervek szerint a 154 szobás, négycsillagos hotelben a modern, tágas szobák mellett lakosztályok, három vendéglátóhely és az üzleti- és konferenciaturistáknak konferenciaterem és különböző rendezvénytermek is helyet kapnak.

Természetesen várja majd a leendő vendégeket wellness-részleg és fitneszterem. Előbbi egyebek közt jakuzzival, szaunákkal, sókabinnal, gőzkabinnal, masszázs és relax szobákkal.

Információink szerint az új esztergomi szálloda 6 és 8 milliárd forint közötti összegből fejeződhet be, és 70-80 új munkahelyet teremtene majd az esztergomiaknak.

Látványtervek - forrás: benkodesign.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT