Városlista
2019. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2019. Május 16. 13:20, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Kamerázott, majd anyázni kezdett és fejelt

Kamerázott, majd anyázni kezdett és fejelt

Pénzbüntetésre ítélte a bíróság az esztergomi férfit.

Bíróság elé állította az ügyészség azt az esztergomi férfit, aki 2018. augusztus 7-én 21 óra 10 perckor egy vértesszőlősi gyorsétteremben telefonjával kamerázni kezdte a sértettet, aki ezt rajta számonkérte. A vádlott ezután közvetlenül a sértett elé lépett, és a sértett édesanyját szidalmazta, majd egy fejelő mozdulattal a sértettet a homlokával erőszakosan eltolta magától, majd távozott az étteremből.

A vádlott ezen cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen, ezért a cselekménye garázdaság vétsége megállapítására alkalmas.

A tárgyaláson az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat a bíróság pénzbüntetésre ítélje.

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, a vádlottat 80 napi tétel tartamú pénzbüntetésre ítélte azzal, hogy az egy napi tétel összegét 1500 forintban állapította meg. Az ítélet jogerős, mert azt az ügyész, vádlott és védő is tudomásul vette.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 25. 12:43, szombat | Helyi

Még emelkedik a Duna Esztergomnál

Megközelítette az elsőfokú készültséget a Duna Esztergomban.

2019. Május 25. 09:25, szombat | Helyi

Teljes útzár a 11-esen - Mentőhelikopter a helyszínen!

Baleset miatt le kellett zárni a 11-es utat Esztergom és Tát között szombaton.

2019. Május 25. 06:42, szombat | Helyi

Négyszeresen körözött bűnözőt fogtak Tokodnál

Négy elfogatóparancs volt érvényben az ellen a férfi ellen, akit pénteken fogtak el a dorogi rendőrök - közölte a rendőrség.

2019. Május 25. 06:24, szombat | Helyi

Páratlan kódex hasonmás kiadását mutatták be Esztergomban

A mohácsi csatamezőn elesett Szalkai László esztergomi érsek 1490 körül készített iskolai jegyzeteiből álló kódex hasonmás kiadását mutatták be pénteken Esztergomban.