Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Augusztus 14. 07:49, vasárnap | Bulvár
Forrás: Story Online

Kaszás Géza egy barna szépséggel tölti mindennapjait

Kaszás Géza egy barna szépséggel tölti mindennapjait

Kaszás Géza a tavalyihoz hasonlóan idén is nyeregbe száll a Nemzeti Vágta sztárfutamának legjobb lovasa címéért.

Gyermekkorától szenvedélye a lovaglás, amely a főiskolai évek alatt tovább folytatódott. Színészként egy-egy szerep kedvéért is előfordult, hogy gyeplőt kellett ragadnia, de leginkább a Honfoglalás című film forgatása alatt tökéletesítette tudását.

 

Géza a szeptemberi lovas eseményre gőzerővel készül, és mindent megtesz azért, hogy huszáros győzelmet arasson. A színész Dunakeszin nőtt fel, ahol Édesanyja egy környékbeli szövetkezetben dolgozott, amely külföldiek által is elismert nyergeket és lószerszámokat készített. Így számos tekintélyes lovas látogatta a város lovardáit, akik a művészt már kiskorában bevezették a lovaglás rejtelmeibe. Ez a szerelem azonban nem ért véget a gyerekkorral, a főiskolai évek alatt is jelentős képzést kapott és számos lovas felvonuláson vett részt. Néhány évet azonban kihagyott, így amikor tavaly Geszti Péter felkérte, hogy vegyen részt a Nemzeti Vágtán, kissé hezitált. Másfél hét izomlázzal gyötört felkészülés után végül elindult a megmérettetésen.

"Fantasztikus élmény volt, cseppet sem bánom, hogy igent mondtam. Igaz, a lábamat sokszor szinte nem éreztem a fájdalomtól és szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy a kondíciómból is sokat vesztettem, de a nézők szeretete és a lovas közeg mindezt kárpótolta. Idén szerencsére nem lesz ilyen jellegű problémám, ugyanis a tavalyi verseny óta heti két alkalommal pattanok nyeregbe. Ilyenkor több órás tereplovaglásokra indulok Mogyoród környékén, emellett rendszeresen úszom is. Az idei esztendőben is kedvenc lovammal, a gyönyörű Gesztenyével vágunk neki a futamnak, akivel a barátságunk továbbra is rendíthetetlen" - tette hozzá büszkén Kaszás Géza.

"Édesapám a levegőben találta meg helyét, mint pilóta. Én azonban földhöz ragadtabb emberként a huszárkodásban élem ki magam a leginkább. Tavaly kaptam is egy gyönyörű posztóból készült autentikus egyenruhát. Így ezzel nem csak a lovas, hanem a családi hagyományokat is őrzöm, édesapámhoz hasonlóan időnként én is uniformist öltök. Feleségemet a huszár életmód ugyan nem vonzza, de nagy örömömre a lovaglás felé kacsingat, így még több időt tölthetünk egymás társaságában" - mondta a művész.

Címkék: Kaszás Géza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.