Városlista
2018. szeptember 21, péntek - Máté

Hírek

2018. Július 11. 08:27, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Késnek a kukások? Ne aggódjon!

Késnek a kukások? Ne aggódjon!

Az utóbbi napokban néhány helyen pár órás késéssel szállították el a szemetet egyes esztergomi utcákból: a késést technikai hiba okozta, a kukákat minden esetben az adott napon üríti az Eszköz Kft.

A megszokotthoz képest néhány helyen pár órával később ürítették ki a lakossági kukákat múlt héten. A probléma egy-egy napon jelentkezett, és néhány utcát érintett, ugyanakkor több olvasónk is érdeklődött az okáról.

Információink szerint a néhány órás késést több kukásautó egyidejű meghibásodása okozta, amelyek helyett egy másik járművel szállíttatta el az Eszköz Kft. a szemetet. A pótló jármű azonban csak azt követően tudta ezt megtenni, miután a saját, eredeti körzetében kiürítette a kukákat, e miatt fordulhatott elő, hogy néhány utcában a megszokott délelőtti időponthoz képest csak délután vitték el a szemetet.

Hasonló technikai akadályok nem példa nélküliek, az Eszköz Kft. tájékoztatása szerint azonban a szükséges átszervezéssel minden esetben gondoskodnak arról, hogy a megadott napon kiürítsék a szemeteseket, de ilyen esetben előfordulhat, hogy a megszokottól eltérő időpontban kerül erre sor.

A szemétszállítást végző cég egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy az ünnepnapok sem befolyásolják a szemétszállítás rendjét, azaz akkor is az adott napon készítsük ki a kukát a ház elé, ha esetleg az ürítés napja munkaszüneti napra esik.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 21. 18:02, péntek | Helyi

A Babits iskola kisdiákjai is az Autómentes napon jártak - FOTÓK

Idén is csatlakozott Esztergom az Európai Mobilitás Hetéhez.

2018. Szeptember 21. 13:43, péntek | Helyi

Nem visszaadta, hanem ellopta a pénztárcát a nő

Az esztergomi rendőrök egy 59 éves helyi nőt hallgattak ki gyanúsítottként. egy pénztárca-lopás ügyében csütörtökön.

2018. Szeptember 21. 13:29, péntek | Helyi

Európa-bajnok is a pályán a sporiban!

Újabb NB II-es futsal forduló lesz pénteken 20 órától az esztergomi sportcsarnokban.

2018. Szeptember 21. 10:30, péntek | Helyi

Különleges kristálybarlangi toborzónapra hív a BEBTE

Toborzónapot rendez szeptember 29-én a Sátorkőpusztai-kristálybarlangot gondozó Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE). Az izgalmas program 14 órától várja az érdeklődőket a Strázsa-hegynél.