Városlista
2018. december 12, szerda - Gabriella

Hírek

2018. Július 11. 08:27, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Késnek a kukások? Ne aggódjon!

Késnek a kukások? Ne aggódjon!

Az utóbbi napokban néhány helyen pár órás késéssel szállították el a szemetet egyes esztergomi utcákból: a késést technikai hiba okozta, a kukákat minden esetben az adott napon üríti az Eszköz Kft.

A megszokotthoz képest néhány helyen pár órával később ürítették ki a lakossági kukákat múlt héten. A probléma egy-egy napon jelentkezett, és néhány utcát érintett, ugyanakkor több olvasónk is érdeklődött az okáról.

Információink szerint a néhány órás késést több kukásautó egyidejű meghibásodása okozta, amelyek helyett egy másik járművel szállíttatta el az Eszköz Kft. a szemetet. A pótló jármű azonban csak azt követően tudta ezt megtenni, miután a saját, eredeti körzetében kiürítette a kukákat, e miatt fordulhatott elő, hogy néhány utcában a megszokott délelőtti időponthoz képest csak délután vitték el a szemetet.

Hasonló technikai akadályok nem példa nélküliek, az Eszköz Kft. tájékoztatása szerint azonban a szükséges átszervezéssel minden esetben gondoskodnak arról, hogy a megadott napon kiürítsék a szemeteseket, de ilyen esetben előfordulhat, hogy a megszokottól eltérő időpontban kerül erre sor.

A szemétszállítást végző cég egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy az ünnepnapok sem befolyásolják a szemétszállítás rendjét, azaz akkor is az adott napon készítsük ki a kukát a ház elé, ha esetleg az ürítés napja munkaszüneti napra esik.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 12. 14:04, szerda | Helyi

Ajándék az Esztergomi Szemináriumtól - VIDEÓ

Az Esztergomi Szeminárium növendékeinek ajándéka a készület idejére.

2018. December 12. 12:40, szerda | Helyi

Nyolc törvényszék központja lesz Esztergom

A közigazgatási jogviták rendezésére önálló, kétszintű bírósági rendszer létesül a Közigazgatási Felsőbíróság és a közigazgatási törvényszékek felállításával.

2018. December 12. 09:23, szerda | Helyi

Pár nap alatt szinte elkapkodták

A város a szemlélőnek viszonylag könnyen megmutatja magát, de a valós tudással bíró szakemberek által összeállított kötet rádöbbenti az olvasót arra, hogy eddig milyen sok árnyalatról lemaradt.

2018. December 12. 08:17, szerda | Helyi

Tündéri ovis csoportokat fogadott a Babits iskola – FOTÓK

Karácsonyra hangolódtak óvodások a Babits Mihály Általános Iskolában kedden.