Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Július 11. 08:27, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Késnek a kukások? Ne aggódjon!

Késnek a kukások? Ne aggódjon!

Az utóbbi napokban néhány helyen pár órás késéssel szállították el a szemetet egyes esztergomi utcákból: a késést technikai hiba okozta, a kukákat minden esetben az adott napon üríti az Eszköz Kft.

A megszokotthoz képest néhány helyen pár órával később ürítették ki a lakossági kukákat múlt héten. A probléma egy-egy napon jelentkezett, és néhány utcát érintett, ugyanakkor több olvasónk is érdeklődött az okáról.

Információink szerint a néhány órás késést több kukásautó egyidejű meghibásodása okozta, amelyek helyett egy másik járművel szállíttatta el az Eszköz Kft. a szemetet. A pótló jármű azonban csak azt követően tudta ezt megtenni, miután a saját, eredeti körzetében kiürítette a kukákat, e miatt fordulhatott elő, hogy néhány utcában a megszokott délelőtti időponthoz képest csak délután vitték el a szemetet.

Hasonló technikai akadályok nem példa nélküliek, az Eszköz Kft. tájékoztatása szerint azonban a szükséges átszervezéssel minden esetben gondoskodnak arról, hogy a megadott napon kiürítsék a szemeteseket, de ilyen esetben előfordulhat, hogy a megszokottól eltérő időpontban kerül erre sor.

A szemétszállítást végző cég egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy az ünnepnapok sem befolyásolják a szemétszállítás rendjét, azaz akkor is az adott napon készítsük ki a kukát a ház elé, ha esetleg az ürítés napja munkaszüneti napra esik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT