Városlista
2019. március 25, hétfő - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2018. Július 11. 08:27, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Késnek a kukások? Ne aggódjon!

Késnek a kukások? Ne aggódjon!

Az utóbbi napokban néhány helyen pár órás késéssel szállították el a szemetet egyes esztergomi utcákból: a késést technikai hiba okozta, a kukákat minden esetben az adott napon üríti az Eszköz Kft.

A megszokotthoz képest néhány helyen pár órával később ürítették ki a lakossági kukákat múlt héten. A probléma egy-egy napon jelentkezett, és néhány utcát érintett, ugyanakkor több olvasónk is érdeklődött az okáról.

Információink szerint a néhány órás késést több kukásautó egyidejű meghibásodása okozta, amelyek helyett egy másik járművel szállíttatta el az Eszköz Kft. a szemetet. A pótló jármű azonban csak azt követően tudta ezt megtenni, miután a saját, eredeti körzetében kiürítette a kukákat, e miatt fordulhatott elő, hogy néhány utcában a megszokott délelőtti időponthoz képest csak délután vitték el a szemetet.

Hasonló technikai akadályok nem példa nélküliek, az Eszköz Kft. tájékoztatása szerint azonban a szükséges átszervezéssel minden esetben gondoskodnak arról, hogy a megadott napon kiürítsék a szemeteseket, de ilyen esetben előfordulhat, hogy a megszokottól eltérő időpontban kerül erre sor.

A szemétszállítást végző cég egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy az ünnepnapok sem befolyásolják a szemétszállítás rendjét, azaz akkor is az adott napon készítsük ki a kukát a ház elé, ha esetleg az ürítés napja munkaszüneti napra esik.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 25. 14:11, hétfő | Helyi

Idén nyárra összejöhet neked is a tökéletes beach body! - Nincs benne semmi titok

Új szolgáltatás indult a Vitézek Gym-ben Esztergomban. Csoportos és egyéni edzésekkel segítenek, hogy a nyárra meglegyen a tökéletes beach body neked is!

2019. Március 25. 11:32, hétfő | Helyi

Elvették tőle a kocsikulcsot, dühében törte-zúzta saját autóját az ittas férfi

Garázdaságért vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan akart vezetni, de azt megakadályozták kollégái. Dühében erre megrongálta a saját autóját.

2019. Március 25. 10:38, hétfő | Helyi

Tizenöt helyre törtek be, az egyik házból 25 milliót vittek el

Újabb három hónappal meghosszabbította az esztergomi ügyészség indítványára a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki 2017 októberétől 2018. január 8-ig tizenöt betörésben vett részt három társával együtt.

2019. Március 25. 08:37, hétfő | Helyi

Nemzetközi motocross bajnokságot biztosítottak a kertvárosi polgárőrök - FOTÓK

Több ország versenyzői is képviselték magukat a hétvégi Nemzetközi Motocross Bajnokságon a kertvárosi MX Pályán.