Városlista
2018. július 19, csütörtök - Emília

Hírek

2018. Július 11. 08:27, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Késnek a kukások? Ne aggódjon!

Késnek a kukások? Ne aggódjon!

Az utóbbi napokban néhány helyen pár órás késéssel szállították el a szemetet egyes esztergomi utcákból: a késést technikai hiba okozta, a kukákat minden esetben az adott napon üríti az Eszköz Kft.

A megszokotthoz képest néhány helyen pár órával később ürítették ki a lakossági kukákat múlt héten. A probléma egy-egy napon jelentkezett, és néhány utcát érintett, ugyanakkor több olvasónk is érdeklődött az okáról.

Információink szerint a néhány órás késést több kukásautó egyidejű meghibásodása okozta, amelyek helyett egy másik járművel szállíttatta el az Eszköz Kft. a szemetet. A pótló jármű azonban csak azt követően tudta ezt megtenni, miután a saját, eredeti körzetében kiürítette a kukákat, e miatt fordulhatott elő, hogy néhány utcában a megszokott délelőtti időponthoz képest csak délután vitték el a szemetet.

Hasonló technikai akadályok nem példa nélküliek, az Eszköz Kft. tájékoztatása szerint azonban a szükséges átszervezéssel minden esetben gondoskodnak arról, hogy a megadott napon kiürítsék a szemeteseket, de ilyen esetben előfordulhat, hogy a megszokottól eltérő időpontban kerül erre sor.

A szemétszállítást végző cég egyben arra is felhívta a figyelmet, hogy az ünnepnapok sem befolyásolják a szemétszállítás rendjét, azaz akkor is az adott napon készítsük ki a kukát a ház elé, ha esetleg az ürítés napja munkaszüneti napra esik.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 19. 09:45, csütörtök | Helyi

Megyénkben folytatódik a Terminátor 6 forgatása

Komárom ipari parkjának egyik használaton kívüli csarnokában folytatódik a Terminátor 6 forgatása a spanyolországi felvételeket követően.

2018. Július 19. 09:36, csütörtök | Helyi

Körözött garázdát kaptak el Dorogon

Hat személyt fogtak el és öt főt, köztük két körözöttet állítottak elő szerdán megyénkben a rendőrök. Egy dorogi garázda kezén is kattant a bilincs.

2018. Július 19. 08:19, csütörtök | Helyi

Bírósági fellegvár lesz Esztergom - Ide költözik a legfelsőbb bíróság is?

Esztergomba költözhet a legfelsőbb bíróság – értesült a Magyar Idők. A lap szerint a Közigazgatási Felsőbíróság pedig már biztosan a városba települ át.

2018. Július 19. 08:08, csütörtök | Helyi

Állás azonnali kezdéssel Esztergomban!

ZÖLD-ÚT Esztergom Kft. keres azonnali kezdéssel raktáros- és anyagbeszerző munkatársat.