Városlista
2018. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2017. November 13. 10:46, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Készül a gumiborítás a Móricz-Budai játszótéren, folytatódik a járdafelújítás

Készül a gumiborítás a Móricz-Budai játszótéren, folytatódik a járdafelújítás

Új gumiborítást kap a Móricz-Budai játszótér. A tervek szerint a munkálatok elkészülnek a héten. Ezt követően pedig az elkövetkezendő ütemekben folytatódik a körzet járdáinak felújítása is.

Korábban apró szemű gyöngykaviccsal volt felszórva a játszó tér területe, amely bár a biztonsági előírásoknak megfelelt, de sok problémát okozott a rendben tartása, takarítása. A körzet képviselője, Szerencsés Gergely szerint ezért a városvezetés úgy gondolta, hogy a járdák kiépítése mellett aktuális lenne korszerű, esztétikus gumiborítással ellátni a játszóteret.

A szakemberek először a betonalapot alakítottak ki, és a játszótér szélét képező korhadt farönkök helyére építettek támfalat, majd az alsó, fekete színű gumiréteget öntötték le. A felső, 2 centis vörös színű réteget a héten tervezi a kivitelező lerakni, az időjárás függvényében.

Addig is azonban a játszótér nem használható, a kialakítás alatt álló borításra tilos rálépni, ezért a terület körbe lesz kerítve, és azt őriztetni fogja az önkormányzat.

A körzetben pedig jövőre folytatódnak a felújítások, így egyebek között a Móricz Zsigmond, a Budai Nagy Antal utcák által határolt területen a lakótelepi épületekhez közvetlenül kapcsolódó parkoló és járdafelületek, valamint az ezekkel határos zöldfelületek. Megújulnak a Budai mentén az Áchim utcától a Kincses patakig az útpálya szélétől a lakótelepi házak bejáratáig a parkolók és járdafelületek. A projekt keretében új padok, és kukák is kikerültek.

Jövőre induló II. ütemű fejlesztésként a Budai Nagy Antal utca menti és a Schweidel út menti lakótelepi épületek által határolt belső területeken a járda és zöldfelületek felújítása kezdődik.

2019 elején pedig a III. ütemű fejlesztésként a határoló útszakaszok, Budai, a Móricz, a Schleifer utca felújítása is megvalósul.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 24. 05:01, szombat | Helyi

Reklám- és szponzorszerződések előtt a Vitéz-sereg

Az Esztergomi Vitézek RAFC kibővült tagsággal, még szélesebb rétegek megszólításával és egyre több feladat felvállalásával tovább fűzi kapcsolatait meglévő támogatói felé, és keresi az új partnerekkel a kapcsolatokat.

2018. Február 23. 14:46, péntek | Helyi

Minden eddiginél nagyobb turisztikai fejlesztéssorozat indul Esztergomban

Komárom-Esztergom megyében 12 nagyobb fejlesztés lendítheti fel a megye vendégforgalmát a következő években, a beruházások összértéke mintegy 50 milliárd forint lesz

2018. Február 23. 14:02, péntek | Helyi

Új üdvözlőtáblák fogadják az Esztergomba érkezőket

Stilizált városkép fölött a bazilikás betűlogó mellett az Isten hozta Szent István Városában! köszöntés olvasható, alatta angol, német és szlovák nyelven is üdvözölve a városba érkezőket.

2018. Február 23. 13:56, péntek | Helyi

Sorra törte fel a környék házait – Elfogták az esztergomi férfit - VIDEÓVAL

A bíróság elrendelte a 42 éves, esztergomi férfi előzetes letartóztatását.