Városlista
2018. június 19, kedd - Gyárfás

Hírek

2017. November 13. 10:46, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Készül a gumiborítás a Móricz-Budai játszótéren, folytatódik a járdafelújítás

Készül a gumiborítás a Móricz-Budai játszótéren, folytatódik a járdafelújítás

Új gumiborítást kap a Móricz-Budai játszótér. A tervek szerint a munkálatok elkészülnek a héten. Ezt követően pedig az elkövetkezendő ütemekben folytatódik a körzet járdáinak felújítása is.

Korábban apró szemű gyöngykaviccsal volt felszórva a játszó tér területe, amely bár a biztonsági előírásoknak megfelelt, de sok problémát okozott a rendben tartása, takarítása. A körzet képviselője, Szerencsés Gergely szerint ezért a városvezetés úgy gondolta, hogy a járdák kiépítése mellett aktuális lenne korszerű, esztétikus gumiborítással ellátni a játszóteret.

A szakemberek először a betonalapot alakítottak ki, és a játszótér szélét képező korhadt farönkök helyére építettek támfalat, majd az alsó, fekete színű gumiréteget öntötték le. A felső, 2 centis vörös színű réteget a héten tervezi a kivitelező lerakni, az időjárás függvényében.

Addig is azonban a játszótér nem használható, a kialakítás alatt álló borításra tilos rálépni, ezért a terület körbe lesz kerítve, és azt őriztetni fogja az önkormányzat.

A körzetben pedig jövőre folytatódnak a felújítások, így egyebek között a Móricz Zsigmond, a Budai Nagy Antal utcák által határolt területen a lakótelepi épületekhez közvetlenül kapcsolódó parkoló és járdafelületek, valamint az ezekkel határos zöldfelületek. Megújulnak a Budai mentén az Áchim utcától a Kincses patakig az útpálya szélétől a lakótelepi házak bejáratáig a parkolók és járdafelületek. A projekt keretében új padok, és kukák is kikerültek.

Jövőre induló II. ütemű fejlesztésként a Budai Nagy Antal utca menti és a Schweidel út menti lakótelepi épületek által határolt belső területeken a járda és zöldfelületek felújítása kezdődik.

2019 elején pedig a III. ütemű fejlesztésként a határoló útszakaszok, Budai, a Móricz, a Schleifer utca felújítása is megvalósul.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 19. 05:01, kedd | Helyi

Idén is lesz Duna Maraton Esztergomban – Verseny és családi nap! - VIDEÓKKAL

Minitáv, rövidtáv, középtáv és extrém hosszútáv - online nyomkövetéssel és real time közvetítésen keresztül Magyarországon először. Mindezeket családi- és buliprogramok kísérnek!

2018. Június 18. 14:02, hétfő | Helyi

Idén újra angyalok lesznek környékünk motorosai – Jótékonyság és látványos felvonulás - VIDEÓVAL

Idén június 23-án jótékonykodnak a motorosok Esztergomban és Dorogon, ekkor tarják meg a IV. a Motorosok is lehetnek Angyalok felvonulásukat. A résztvevők adományukkal az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat támogatják.

2018. Június 18. 13:31, hétfő | Helyi

Kérdőív a környék biciklis fejlesztéseihez!

A DorogiSport és a Dorogi Kerékpáros Egyesület szeretné, ha nemtől, kortól, lakóhelytől függetlenül vonzó és biztonságos utakon juthasson el bárki munkába, iskolába, vásárolni, szórakozni kerékpárral.

2018. Június 18. 07:43, hétfő | Helyi

Újabb részletek a halálos motorbalesetről – FOTÓKKAL

Két halálos áldozatot követelt a vasárnap késő délután történt motorbalesetben Tát és Bajna között.