Városlista
2018. december 17, hétfő - Lázár

Hírek

2017. November 13. 10:46, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Készül a gumiborítás a Móricz-Budai játszótéren, folytatódik a járdafelújítás

Készül a gumiborítás a Móricz-Budai játszótéren, folytatódik a járdafelújítás

Új gumiborítást kap a Móricz-Budai játszótér. A tervek szerint a munkálatok elkészülnek a héten. Ezt követően pedig az elkövetkezendő ütemekben folytatódik a körzet járdáinak felújítása is.

Korábban apró szemű gyöngykaviccsal volt felszórva a játszó tér területe, amely bár a biztonsági előírásoknak megfelelt, de sok problémát okozott a rendben tartása, takarítása. A körzet képviselője, Szerencsés Gergely szerint ezért a városvezetés úgy gondolta, hogy a járdák kiépítése mellett aktuális lenne korszerű, esztétikus gumiborítással ellátni a játszóteret.

A szakemberek először a betonalapot alakítottak ki, és a játszótér szélét képező korhadt farönkök helyére építettek támfalat, majd az alsó, fekete színű gumiréteget öntötték le. A felső, 2 centis vörös színű réteget a héten tervezi a kivitelező lerakni, az időjárás függvényében.

Addig is azonban a játszótér nem használható, a kialakítás alatt álló borításra tilos rálépni, ezért a terület körbe lesz kerítve, és azt őriztetni fogja az önkormányzat.

A körzetben pedig jövőre folytatódnak a felújítások, így egyebek között a Móricz Zsigmond, a Budai Nagy Antal utcák által határolt területen a lakótelepi épületekhez közvetlenül kapcsolódó parkoló és járdafelületek, valamint az ezekkel határos zöldfelületek. Megújulnak a Budai mentén az Áchim utcától a Kincses patakig az útpálya szélétől a lakótelepi házak bejáratáig a parkolók és járdafelületek. A projekt keretében új padok, és kukák is kikerültek.

Jövőre induló II. ütemű fejlesztésként a Budai Nagy Antal utca menti és a Schweidel út menti lakótelepi épületek által határolt belső területeken a járda és zöldfelületek felújítása kezdődik.

2019 elején pedig a III. ütemű fejlesztésként a határoló útszakaszok, Budai, a Móricz, a Schleifer utca felújítása is megvalósul.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 17. 10:42, hétfő | Helyi

Így kíván boldog karácsonyt a Babits Mihály Kamaraszínház - VIDEÓ

A Babits Mihály Kamaraszínház társulata ezzel a videós ajándékkal szeretne áldott, békés karácsonyt kívánni.

2018. December 17. 08:17, hétfő | Helyi

Akikre büszkék lehetünk - A hét emberei!

A jó tanulók és jó sportoló diákok, Maráz Zsuzsanna, kick-boxosaink és Pifkó Célia író is az elmúlt hét, esztergomi emberei. Büszkék lehetünk rájuk!

2018. December 17. 07:57, hétfő | Helyi

Folytatódnak a buszmegálló-felújítások

Esztergom önkormányzata folytatja a városi buszmegállóhelyek felújítását.

2018. December 16. 09:31, vasárnap | Helyi

Kihirdették a 2019-es parkolási díjakat!

Nem emelkednek a parkolás díjai Esztergomban. A bérletek árai sem. A 2019-es várakozási engedélyeket 2019. január 2-től lehet megvásárolni.