Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. November 13. 10:46, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Készül a gumiborítás a Móricz-Budai játszótéren, folytatódik a járdafelújítás

Készül a gumiborítás a Móricz-Budai játszótéren, folytatódik a járdafelújítás

Új gumiborítást kap a Móricz-Budai játszótér. A tervek szerint a munkálatok elkészülnek a héten. Ezt követően pedig az elkövetkezendő ütemekben folytatódik a körzet járdáinak felújítása is.

Korábban apró szemű gyöngykaviccsal volt felszórva a játszó tér területe, amely bár a biztonsági előírásoknak megfelelt, de sok problémát okozott a rendben tartása, takarítása. A körzet képviselője, Szerencsés Gergely szerint ezért a városvezetés úgy gondolta, hogy a járdák kiépítése mellett aktuális lenne korszerű, esztétikus gumiborítással ellátni a játszóteret.

A szakemberek először a betonalapot alakítottak ki, és a játszótér szélét képező korhadt farönkök helyére építettek támfalat, majd az alsó, fekete színű gumiréteget öntötték le. A felső, 2 centis vörös színű réteget a héten tervezi a kivitelező lerakni, az időjárás függvényében.

Addig is azonban a játszótér nem használható, a kialakítás alatt álló borításra tilos rálépni, ezért a terület körbe lesz kerítve, és azt őriztetni fogja az önkormányzat.

A körzetben pedig jövőre folytatódnak a felújítások, így egyebek között a Móricz Zsigmond, a Budai Nagy Antal utcák által határolt területen a lakótelepi épületekhez közvetlenül kapcsolódó parkoló és járdafelületek, valamint az ezekkel határos zöldfelületek. Megújulnak a Budai mentén az Áchim utcától a Kincses patakig az útpálya szélétől a lakótelepi házak bejáratáig a parkolók és járdafelületek. A projekt keretében új padok, és kukák is kikerültek.

Jövőre induló II. ütemű fejlesztésként a Budai Nagy Antal utca menti és a Schweidel út menti lakótelepi épületek által határolt belső területeken a járda és zöldfelületek felújítása kezdődik.

2019 elején pedig a III. ütemű fejlesztésként a határoló útszakaszok, Budai, a Móricz, a Schleifer utca felújítása is megvalósul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT