Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 05. 16:21, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - Fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Két esztergomi tanuló is bejutott a Szakma Sztár döntőbe

Két esztergomi tanuló is bejutott a Szakma Sztár döntőbe

Ágotai Ákos és Vandrovecz Tamás is bejutott a Szakma Sztárja verseny országos döntőjében. A helyi megmérettetésnek március 4-én a Géza Fejedelem Szakiskola adott otthont.

Március 4-én a Géza Fejedelem Szakiskolában zajlott le a Szakma Sztárja döntője, melyen 30 tanuló küzdött gépi forgácsoló, épület- és szerkezetlakatos, ipari gépész és hegesztő szakmákban.

Az eseményen többek között részt vett Berczeliné Nagy Marianna, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgatója, Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgató-helyettese, Bánhidy László alpolgármester, Horváth-Szeder Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Járási Hivatal vezetője, Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke, Zoltai Dániel, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára.

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett megmérettetést a hagyományoknak megfelelően több válogató, elődöntő is megelőzte. A mostani verseny eredményhirdetése a Budapesti Expón lesz áprilisban. A versenyen indulók közül kikerülő győztesek azzal a plusszal is gyarapodnak, hogy kategóriájuk legjobbjaiként automatikusan megkapják a szakmunkásvizsgát is. A Szakma Sztárja Versenynek otthont adó Géza Fejedelem Szakiskola évek óta fejleszti jó kapcsolatát a város ipari parkjában működő cégekkel, akik a duális képzésben való részvétel mellett komoly műszaki fejlesztéseket finanszíroztak a Budai Nagy Antal úton lévő oktatási intézményben.

A szakember utánpótlás fellegvárának számító Géza Fejedelem Szakiskolából idén két szerszámkészítő tanuló, Ágotai Ákos és Vandrovecz Tamás jutott el a döntőig, és jut el remélhetőleg a győzelemig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.