Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 16. 08:35, csütörtök | Helyi
Forrás: https://www.facebook.com/romaneketelka/

Kétmilliós eszköztámogatás a tűzoltóknak

Kétmilliós eszköztámogatás a tűzoltóknak

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jelentős támogatást nyújt az esztergomi önkormányzat a város tűzoltóságának.

Augusztus 15-én a városháza nagytermében megtartott ünnepségen a mintegy kétmillió forint értékű eszközcsomagot Bánhidy László alpolgármester adta át a város nevében.


Főként biztonságot növelő eszközök, kesztyűk, csizmák, lámpák, füstoszlató berendezések, tömlők szerepeltek abban a készletben, melyet ezúttal adományozott az önkormányzat az esztergomi tűzoltóságnak. Az augusztus 15-ei átadási ünnepségen, melyen hivatalosan is aláírták a támogatási szerződést, Bánhidy László alpolgármester és Molnár Pál tűzoltóparancsnok fogott kezet az eszközátadás kapcsán. Bánhidy László az eseményen arra hívta fel a figyelmet, hogy az esztergomi önkormányzat számára évek óta kiemelt jelentőséggel bír a városi tűzoltóság támogatása, melyet ebben a ciklusban immár közel tízmillió forint összegben valósított meg. A támogatásnál a szakhatóság jelzi az önkormányzatnak, hogy mire lenne szüksége, a beszerzéshez szükséges összeget az önkormányzat lehetőségéhez mérten adja, mondta az alpolgármester. Molnár Pál, a városi tűzoltóság parancsnoka az átadón többek között arról beszélt, hogy a most kapott eszközök azokat pótolják, melyek a napi munkájuk során tönkremennek, elhasználódnak, s ezért cserélni kell őket. A parancsnok hozzáfűzte: a mostani eszköztámogatás egyik darabja egy nagyteljesítményű, speciális ventilátor, melynek segítségével a pozitív és negatív irányba is tudja füstmentesíteni az adott épületrészt, így például lépcsőházakat, pincéket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.