Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 13. 17:02, péntek | Kék hírek
Forrás: mti

Kezdeményezték az inárcsi hivatali dolgozót leszúró férfi letartóztatását

Kezdeményezték az inárcsi hivatali dolgozót leszúró férfi letartóztatását

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett annak férfinak a letartóztatására, aki leszúrta az inárcsi hivatalban családsegítőként dolgozó nőt.

A főügyészség az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a bűnügy előzményeiről azt írta: a gyanúsított, egy inárcsi férfi anyagi problémák miatt kritikus helyzetbe került. A férfinak és családjának júliusban el kellett volna hagyniuk a házukat. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Inárcson működő kirendeltségén dolgozó családsegítő, egy inárcsi asszony megpróbált szállást találni nekik, azonban nem járt sikerrel. Amikor a férfi ezt a családsegítői irodában az ügyintéző nőtől hétfőn megtudta, dühös lett, elővette kését és nyakon szúrta a sértettet, aki a
helyszínen elhunyt.

A férfi ezután átment a polgármesteri hivatalba, ahol elmondta, mit tett.

A férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A főügyészségi közlemény kitér arra, hogy a bűncselekmény, amelyben nyomoznak, minősített emberölés, ennek büntetési tétele akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet. Ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani, és annak veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el. A Pest Megyei Főügyészség ezért kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.