Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Május 19. 09:26, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotó: Oxi

Kezdődik a körforgalom építése – vonatpótlók járnak esténként

Kezdődik a körforgalom építése – vonatpótlók járnak esténként

Az új esztergomi körforgalom építésével, az útszakasz átépítésével illetve a vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkákkal folytatódik az Esztergom-Budapest vonal beruházása.

Hétfőn, május 22-én elkezdődik Esztergom új körfogalmának építése, illetve a hozzátartozó útszakasz átépítése a Baross Gábor út - Sugár út - Ady Endre utca kereszteződésben. Emiatt az érintett szakaszon megállási tilalmat vezetett be a kivitelező. A forgalmat ütemenként félpályára korlátozzák a kereszteződés egyes ágaiban, emiatt is szükséges a parkolás korlátozása.

Ezzel párhuzamosan halad a vasútállomás épületének, valamint környezetének is a felújítása, építési munkálatai. Jelenleg már látszódnak az új épületrészek és az utasvárók. A főépület tetőszerkezetét és falait már visszabontották, hamarosan pedig az újjáépítés is kezdődhet.

Vonatpótlók az utolsó járatok

Mindezek mellett az Esztergom-Budapest pályaszakasz felújítása is folyamatosan zajlik. Emiatt pedig a napi utolsó vonatok nem járnak, helyettük vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Július 29-ig a napi utolsó, illetve utolsó előtti vonatok: az Esztergomból Budapest felé 22:10-kor, illetve a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:20-kor és 23:20-kor induló vonatok helyett buszok járnak.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint az E jelzésű vonatpótlók Pilisvörösvár vasútállomás, Bányásztelep és Solymár elágazásnál (Auchan áruház), az S jelzésű vonatpótló buszok a pilisszentiváni községházánál és Solymár vasútállomásnál veszik fel az utasokat. Budapesten a Volánbusz Árpád hídi állomásáról indulnak és oda érkeznek a buszok.

Címkék: esztergom, vasút, vonat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT