Városlista
2019. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2019. Február 22. 18:59, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kiemelt standdal Esztergom az idei Utazás Kiállításon – VIDEÓVAL

Kiemelt standdal Esztergom az idei Utazás Kiállításon – VIDEÓVAL

Óriási érdeklődés övezte pénteken is az esztergomi standot az Utazás Kiállításon.

Kiemelt helyen szerepel a 42. Utazás Kiállításon az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület (ETTE), hiszen az expó díszvendége, Kecskemét és Bács-Kiskun megye, a 2023-s Európai Kulturális Főváros Veszprém, valamint Budapest pavilonjai közt kapott helyet.

Szekeresné Czinege Erzsébet, az ETTE elnöke elmondta, hogy gyümölcsöző tárgyalásokat folytatott több turisztikával foglalkozó különböző szervezettel, vállalkozással, valamint idegenforgalomban érdekelt, illetve Esztergommal és térségével kapcsolatban álló települések szakembereivel.

Az esztergomi pavilonnál rendkívül népszerű volt egyebek közt az Esztergom, a magyar állam bölcsője albumkönyv, az Irány Esztergom! kombinatív mese-turisztikai kötet és a tavaly kiadott Babits antológia, a város jelképeivel díszített promóciós, prezentációs termékekkel együtt.

A kiállítás február 24-éig várja az érdeklődőket, egyebek közt extrémsport eszközökkel teli Aktív Szigettel, luxushajó kiállítással, afrikai kiállítással és vásárral, Kölyökparkkal, illetve a Nemzeti Kastély- és Várprogram kiállításával. Mellettük természetesen a rendezvényen képviselik magukat a legnagyobb utazási irodák, illetve az európai, közel- és távol keleti, valamint afrikai országok is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 26. 23:12, vasárnap | Helyi

Így szavazott Esztergom és a térség - Végeredmény

Országosan 99,9 százalékos, Esztergomban pedig 100 százalékos feldolgozottság után közzétette a Nemzeti Választási Iroda a hivatalos EP-választási eredményeket.

2019. Május 26. 20:45, vasárnap | Helyi

Esztergomban többen szavaztak az országos átlagnál

Esztergomban 9 758 választópolgár szavazott, ez 42,65 százalékos részvételt jelent a legutolsó adatok szerint. Az idei magyarországi EP-választás országosan is rekord magas részvétellel zajlott le.

2019. Május 26. 14:27, vasárnap | Helyi

Eddig több mint 6 ezren szavaztak Esztergomban

Az országos átlagnál némileg magasabb a részvétel a városban.

2019. Május 26. 12:17, vasárnap | Helyi

Ezzel a kisfilmmel nyertek 1 millió forintot az Árpád-házi diákjai - VIDEÓ

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 9.a osztályos csapata részt vett a Netfit Class Challenge pályázatán, amelyre 80 osztály küldte be pályázati kisfilmjét.