Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 18. 12:57, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kirobbanó erőben a Vitéz-sereg

Kirobbanó erőben a Vitéz-sereg

Bécsben 33-12 arányban győzedelmeskedett az Esztergomi Vitézek felnőtt rögbi csapata a Vienna Celtic ellen a hétvégén.

A fiúk nagyon várták már ez első idei meccset, és rögtön erődemonstrációt is tartottak, hiszen az első félidőben 33-0 előnyre tettek szert – olvasható a csapat közösségi oldalán.

Már az első akció eredményt hozott, 5 méteres bedobás variációból a csomagot megtolva Koller révén célt ért el a csapat. Majd következett a 3/4 támadások sorozata, amely teljesen bolondot csinált a házigazdákból. Nyitó poszton Zweli igazi mesterkomponistaként szervezte a játékot, Suiogan Tímár olyan lendülettel indította a támadásokat, hogy Raul Zaiba és Stiglmayer Márk könnyedén cikázott át a védőkön, és nagy bizalmat tanúsítottak a csapattársak iránt, rengeteg labdát juttattak el a szélsőkig. Kellő időben érkezett a támogatás is, így mindig volt következő hullám, amiből megint csak célokat ért el az alakulat (Koller 5p, Zweli 5p, Suiogan T. 10p, Zaiba 5p, Kiss 8p).

„Félelmetes fizikális erőt mutatott a csapatunk: a téli alapozás soha nem látott konditerem használattal egészült ki, aminek izomtömegben is megvolt az eredménye. Ugyan az ellenfél testesebb játékosokból állt, de bábuként borultak többször is a hátukra, főleg egy-egy Stiglmayer vagy Ágotai ütközés után. A tömegnövelés mellett a jó kondíció és kellő ügyesség is megmaradt a szakavatott fitness tréningeknek köszönhetően, ezért egyszerre volt erős és gyors a csapatunk.
Itt kell megemlíteni az elsősor nagyon magabiztos teljesítményét, akik felvállalták az ütközéseket és alaposan tizedelték a védőket. A harmadik sor is felnőtt a feladathoz, tisztáztak minden kósza kísérletet a bécsiek részéről, és odaértek a nyílt tolongások következő hullámaira” – részletezte az egyesület szakvezetése.

A félidő után aztán már a cserejátékosok is szóhoz jutottak, jutalomjáték gyanánt: Bíró, Suiogan Károly, Hegedűs Péter, Szekrényessy Zsombor.

A bécsiek becsülettel próbálkoztak és a hátralévő időben kétszer is célt értek el, de a meccs összképét tekintve nem tudtak újítani, így alakult ki a 33-12 Esztergom javára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.