Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Szeptember 06. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: epiteszforum.hu

Kitüntették Esztergom főépítészét

Kitüntették Esztergom főépítészét

Életműdíjjal ismerték el Philipp Frigyest, Esztergom főépítészét...

Már 18. alkalommal adták át az Országos Főépítészi Kollégium és a Nagykanizsa megyei jogú város által 2000-ben megalapított „Az Év Főépítésze Díjat” a közelmúltban Tatán, melyet idén Jánosi János és Mezei László kapott.

A díjátadón Esztergom főépítésze, Philipp Frigyes 30 éves főépítészi munkásságáért „Főépítészi Életmű Díjban” részesült.

Philipp Frigyes okleveles építészmérnök főépítészi munkássága számára hivatás, tervező, alkotó munka. 1995-ben tagja volt a Főépítészi Statútum Bizottságnak, 1996-ban ő szervezte meg Vácott (ahol 25 évig volt főépítész - a szerk.) az I. Főépítészi Konferenciát, az Országos Főépítészi Kollégium elnökeként is sokat tett a főépítészségért. Munkája során mindig nagy hangsúlyt kapott az értékalapú szemlélet, a komplex gondolkodás, miszerint a főépítészek a területfejlesztéssel, a területrendezéssel, a településfejlesztéssel, a településrendezéssel, illetve az épített környezet alakításával és annak védelmével is foglalkoznak. A nevelés és oktatás terén is komoly érdemeket szerzett, egyik szakmai kidolgozója volt a főépítész szakmérnök képzésnek. Jelenleg Esztergom és Kismaros főépítésze – olvasható az epiteszforum.hu-n.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.