Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 20. 10:53, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Koccanások, teherkocsikról hulló hó és a jég – sok a baleset

Koccanások, teherkocsikról hulló hó és a jég – sok a baleset

Megszaporodtak a ráfutásos - koccanásos balesetek az elmúlt időszakban, illetve számos anyagi káros baleset történt a tehergépjárművek tetején keletkező jégtáblák leesése következtében.

Megszaporodtak a balesetek az elmúlt időszakban, ezért a rendőrség nem győzi felhívni a figyelmet a téli körülményekre és a hozzájuk kapcsolódó tudnivalókra. Az egyenruhások hangsúlyozzák:

1. A téli időszakban a jeges, csúszós felületű útburkolaton célszerűbb alacsonyabb haladási sebességet, és nagyobb követési távolságot tartani. Kerülni kell a hirtelen kormánymozdulatokat. Lassításnál még nagyobb mértékben használjuk a motorféket. Amennyiben a jármű már megcsúszott, azt ellenkormányozással korrigáljuk. Hídon, felüljárókon, lakott területen kívüli nyílt szakaszokon számítani kell arra, hogy akár métereken belül is megváltozhatnak az útviszonyok. A napos, enyhe időjárás ellenére a talajon még fagypont körüli hőmérséklet uralkodhat. Járműveink fényjelző berendezéseinek állapotát a napi elindulás előtt ellenőrizzük, nem elég látni, látszani is kell, hogy a közlekedésben résztvevő többi jármű vezetője kellő időben, kellő távolságból észleljen.

2. A tehergépjárművek tetején a csapadékból reggelre jégtáblák keletkezhetnek. A KRESZ 3.§ (1) c. pontjában foglalt szabály szerint:
Aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse. Ennek megfelelően a jármű vezetőjének kötelessége elindulás előtt meggyőződnie arról, hogy közlekedése során járművéről nem eshet semmi olyan az úttestre, illetve annak környezetére, amely valakinek sérülést okozhat, vagy valamilyen tárgyat megrongálhat. Elindulás előtt a jármű vezetőjének a baleseti kockázatot jelentő jeget, havat járművéről el kell távolítania.

Balesetmentes Közlekedést Kíván a rendőrség!

Címkék: baleset, , jég, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.