Városlista
2019. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2019. Február 23. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Könyvtár a Bástyában – Újabb döntések

Könyvtár a Bástyában – Újabb döntések

Felújításra és az első emelet átrendezésére is szükség lesz a könyvtár beköltözéséhez.

A helyszínről még korábban döntöttek a képviselők, csütörtöki ülésükön azonban arról is határoztak, hogy a városi könyvtárnak a Bástya Áruház épületében való elhelyezése során a könyvraktár emeleti elhelyezése esetében a födémet meg kellene erősíteni.
Emellett az emeleti szint megközelítése érdekében a tulajdonrészek épületen belüli elhelyezkedését kis mértékben át kell rendezni.

„Ugyanakkor az önkormányzat arra törekszik, hogy csak olyan átalakítások történjenek az épületben, amelyek mindenképpen indokoltak a könyvtári funkció ellátásához, illetve az épület felújítása során legkevésbé akadályozzák a többi, épületben működő intézményt, mint például az élelmiszer-áruházat.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 26. 23:12, vasárnap | Helyi

Így szavazott Esztergom és a térség - Végeredmény

Országosan 99,9 százalékos, Esztergomban pedig 100 százalékos feldolgozottság után közzétette a Nemzeti Választási Iroda a hivatalos EP-választási eredményeket.

2019. Május 26. 20:45, vasárnap | Helyi

Esztergomban többen szavaztak az országos átlagnál

Esztergomban 9 758 választópolgár szavazott, ez 42,65 százalékos részvételt jelent a legutolsó adatok szerint. Az idei magyarországi EP-választás országosan is rekord magas részvétellel zajlott le.

2019. Május 26. 14:27, vasárnap | Helyi

Eddig több mint 6 ezren szavaztak Esztergomban

Az országos átlagnál némileg magasabb a részvétel a városban.

2019. Május 26. 12:17, vasárnap | Helyi

Ezzel a kisfilmmel nyertek 1 millió forintot az Árpád-házi diákjai - VIDEÓ

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 9.a osztályos csapata részt vett a Netfit Class Challenge pályázatán, amelyre 80 osztály küldte be pályázati kisfilmjét.