Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 21. 14:21, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Kórházakat ürítenének ki

Kórházakat ürítenének ki

A Népszabadság írja, hogy a adósságrendezés helyett a fővárosi kórházak államosításával járó költöztetésre, megszüntetésére költené az Egészségügyért Felelős Államtitkárság az E-Alap több mint 40 milliárdos többletét.

Az OEP-kasszában augusztus végén a tervezettnél több mint 41 milliárddal kisebb a volt hiány, miután jóval kevesebbet költöttek táppénzre, és lényegesen több pénz folyt be egészségügyi hozzájárulásból és a gyógyszergyári befizetésekből is. Ezt a talált pénzt az egészségügyi államtitkárság a Semmelweis Terv végrehajtására szeretné fordítani. A terv szerint legalább tucatnyi kórházi épület ürülhet ki, telephelyek szűnhetnek meg – így a Honvédkórházhoz tartozó verőcei kórház is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.