Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 21. 12:09, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Különös kegyetlenséggel ölő férfit ítéltek el Zalaegerszegen

Különös kegyetlenséggel ölő férfit ítéltek el Zalaegerszegen

Nem jogerősen 13 év fegyházra ítélte csütörtökön a Zalaegerszegi Törvényszék azt a kóros elmeállapotú férfit, aki 2017 szeptemberében Nagykanizsán, a nyílt utcán különös kegyetlenséggel meggyilkolta volt szerelmét.

N. Tibor és a nő 2014 óta állt szerelmi kapcsolatban, de sok konfliktusuk volt. Többször szakítottak, majd kibékültek, gyakoriak voltak a heves veszekedések, amelyek nem egyszer tettlegességig fajultak. Különválási próbálkozásaik ellenére nem tudtak elszakadni egymástól, 2017-ben együtt költöztek Ausztriába is, hogy munkát vállaljanak, de a viszonyuk ott sem rendeződött. Néhány hónappal később hazatértek Nagykanizsára, a nő albérletbe költözött, a férfi pedig a saját otthonába.

A nő végleg szakítani akart, de a férfi ebbe nem tudott belenyugodni. Elektronikus üzenetekben is szidalmazták egymást, a nő becsmérlő módon írt a férfi korábbi élettársáról és a tőle született gyermekeiről.

A férfi 2017 szeptemberében azt üzente volt szerelmének, hogy néhány holmija még nála maradt, ezért menjen el hozzá. Amint a nő megérkezett, máris vitatkozni kezdtek, a férfi az autóba behajolva rángatta az asszonyt, majd a kocsi mellett folytatták a dulakodást. Amikor a nő vissza akart szállni, a férfi kirántotta a földre és egy vasráccsal kétszer is lesújtott a fejére, amikor pedig a földre zuhant, egy nagy késsel több tucatnyiszor megszúrta. A segélykiáltásokat hallva a szomszéd kihívta a mentőket, de időközben a férfi elvágta a nő nyakát, aki a helyszínen meghalt.

A tettes ezek után magát is többször megsebezte öngyilkossági szándékkal, a helyszínre érkező rendőrök elől is csontozókéssel a kezében próbált elmenekülni, de sikertelenül.

A vádirat és a bíróság megállapítása szerint az asszony testén 35 késszúrást találtak, és mivel ezek elszenvedésekor tudatánál volt, védekezni is próbált, a tettes rendkívül nagy szenvedést okozott neki.
A férfi kóros elmeállapotú, paranoiás skizofréniában szenved, de mert pontosan tudta, hogy mire készült és milyen brutalitással követette el a gyilkosságot, a szakértői vélemények szerint közepes fokban korlátozott a beszámíthatósága.
A férfit nem jogerősen 13 év fegyházra ítélte csütörtökön a Zalaegerszegi Törvényszék. Az ítélet szerint leghamarabb büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet feltételesen szabadlábra.
Az ügyész tudomásul vetette a döntést, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.