Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Szeptember 18. 14:17, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Láthatatlan játszótér a Nyugati téren

Láthatatlan játszótér a Nyugati téren

A budapesti PLACCC Fesztivál művészei szeptember 23-tól ismét a városi teret használják fel rendhagyó színházi és képzőművészeti produkcióikhoz.

A berlini Invisible Playground alkotócsapat már megérkezett, és a Nyugati tér környékén fejleszt városi játékokat. Most vasárnap egy ingyenes workshopon bárki kipróbálhatja, mit csinál egy urban game designer a láthatatlan játszótéren.


Egyetlen hatalmas játszótérré alakul át a fővárosi Nyugati tér környéke szeptember 23. és október 2. között a PLACCC Fesztiválon. A berlini Invisible Playground alkotócsoport tagjai a városlakókkal közösen fejlesztenek Budapestre szabott, interaktív utcai játékokat. A résztvevők utópisztikus mikro-világokba csöppennek, amelyek tényekre és kitalációra, félelmekre és vágyakra épülnek. Szabályok, feladatok és utasítások mentén haladnak a Nyugati tér környékén és az aluljáróban, miközben a jól ismert épületek, tárgyak, emberek egészen más megvilágításba kerülnek, új jelentést kapnak. A naponta látott árusról például könnyen kiderülhet, hogy földönkívüli vagy titkos ügynök. Mindezt azonban kizárólag a beavatottak tudják, a járókelők pedig gyanútlanul statisztálnak nekik.

Az Invisible Playground tagjai már megérkeztek Budapestre és elkezdték feltérképezni a Nyugati tér környékét. Az interneten online napilapot is vezetnek az összegyűjtött információkról. A http://fieldofficebudapest.com oldalon videókat, fotókat, interjúkat lehet látni arról, milyen játékok készülnek a PLACCC Fesztiválra.

Az Invisible Playground most vasárnap, szeptember 18-án 12 és 18 óra között nyilvános játéktervező workshopot tart azoknak, akiknek van kedvük kipróbálni, mit csinál egy városi játéktervező (urban game designer). Az érdeklődőket a Nyugati téri metró Westend felőli bejáratánál, a mozgólépcső feletti kihelyezett irodában várják.

A program teljesen ingyenes és jó hétvégi szórakozás lehet a játékos kedvű budapestieknek. Mivel a játékok 18 éven felülieknek készülnek, a workshopra is a felnőtteket várják. Jelentkezni a fieldoffice@invisibleplayground.com e-mail címen lehet.


Az Invisible Playground játékait a PLACCC Fesztiválon, a szeptember 25-i tesztnapon lehet kipróbálni és akkor is be lehet kapcsolódni a tervezésbe. A nagy játékhétvégén, szeptember 30-án, október 1-én és 2-án pedig a résztvevők megtudhatják, hogy az ötleteik miként váltak a játékok részévé, amelyeket bárki kipróbálhat a PLACCC Fesztiválon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.