Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Augusztus 10. 07:51, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Látványos és óriási virágkompozíciók indulnak Esztergomból a Debreceni Virágkarneválra

Látványos és óriási virágkompozíciók indulnak Esztergomból a Debreceni Virágkarneválra

A nyáját terelő Jó Pásztor Esztergom és Debrecen közös virágkocsiján.

A tavalyihoz hasonlóan, idén is Esztergomból indul el a Debreceni Virágkarnevál két fő attrakciója, a Szent Koronát ábrázoló kompozíció és egy „pásztor-jelenetről” szóló virágkép. A virágból készült, óriási, színes alkotásokat augusztus 14-étől 16-áig lehet megtekinteni az esztergomi Bazilikánál. Az első nap, augusztus 14 az építésé, majd augusztus 15-én egész nap várják a fotózó, filmező érdeklődőket az óriási virágkompozíciók rajongóit, végül augusztus 16-án, a délutáni indulás előtt még délig lehet biztosan megtekinteni.

A nyáját terelő Jó Pásztor kompozícióról a két vallási központ, Esztergom is és Debrecen megtartó hitéletének közös gyökerét mutatja fel. A kereszt(y)én(y) szimbolikában a bárány a világ bűnét hordozó, a helyettes áldozatot vállaló Megváltó jelképe. Isten Báránya az, aki elveszi a világ bűneit, s megváltásával legyőzi a halált. A zászlós bárány a helvét hitvallást szimbolizáló zászlóra tekint, s a nyájat terelő Pásztorra. Arra a jó Pásztorra, aki bárányait ismeri, nevükön szólítja őket, az elveszett bárányt sem hagyja elveszni, utánamegy, s a nyájáért életét adja. Az eget és földet mintázó cifraszűrben lépdelő pásztor furulyájából a Teremtő Erő, az Ige szökkenti szárba a virágokat. A kompozíció tervezője és szobrásza Pikó Sándor, a virágdizájn Antal István és Antal Istvánné keze munkája révén jön majd létre, a statikus Kiss Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT