Városlista
2019. február 16, szombat - Julianna

Hírek

2018. Október 12. 10:15, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Leitatta, majd kifosztotta a bácsit a büntetett előéletű férfi

Leitatta, majd kifosztotta a bácsit a büntetett előéletű férfi

Kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki utastársával sörözött, majd alvó állapotát kihasználva meglopta.

A sértett június 3-ról 4-re virradó éjjel – egész napos utazást követően – Budapesten, a Nyugati-pályaudvaron várakozott az Esztergomba menetrend szerint június 4-én 4 óra 1 perckor induló vonatra. A pályaudvaron az 58 éves budapesti vádlott megszólította a 83 éves sértettet, majd sörrel kínálta. A közös sörözést követően a vádlott a vonaton a sértettel szemben ült le. A sértett a vonat elindulását követően elaludt, amelyet a vádlott arra használt fel, hogy 4 óra 22 perc körüli időben átkutassa a sértett csomagját, és abból elvett egy parfümöt, a sértett bal nadrágzsebében lévő pénztárcájából pedig elvett 20 ezer forintot és 650 angol fontot. A vádlott a lopást követően egy megállónál leszállt a vonatról. A bűncselekmény elkövetési értéke: 267 640 forint, a kár nem térült meg - közölte az ügyészség.

A büntetett előéletű vádlottal szemben más ügyben kifosztás bűntette már van folyamatban bírósági eljárás. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság az ügyeket egyesítse, továbbá a beismerő vallomást tett vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Az ügyben az Esztergomi Járásbíróság jár el.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 16. 09:23, szombat | Helyi

Agresszív kutya kóborol Dorogon

Dorogon a Zsidmondy lakótelepen és környékén vigyázzon mindenki – hívta fel a figyelmet egy vad kóbor kutyára egy helyi közösségi oldalon.

2019. Február 16. 09:03, szombat | Helyi

Négy napon belül kétszer bukott le rendszám-trükkel

Másik autóhoz tartozó rendszámot szerelt fel kocsijára egy esztergomi férfi. Ezt négy napon belül kétszer is megtette. A rendőrség lezárta a nyomozást most és továbbította az ügyet az ügyészségnek.

2019. Február 16. 08:00, szombat | Helyi

Költségvetés, könyvtár-elhelyezés, Pro Urbe-díj, közétkeztetés – Napirenden Esztergom

Összesen 30 napirendi pont szerepel az esztergomi képviselő-testület február 21-én 9 órára meghirdetett ülésén.

2019. Február 16. 05:02, szombat | Helyi

Esztergomban is megújul a szabadstrand

A több milliárd forintos országos strandprogram támogatásból megújulhat Esztergomban is a szabadstrand a Duna-parton.