Városlista
2018. október 17, szerda - Hedvig

Hírek

2018. Október 12. 10:15, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Leitatta, majd kifosztotta a bácsit a büntetett előéletű férfi

Leitatta, majd kifosztotta a bácsit a büntetett előéletű férfi

Kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki utastársával sörözött, majd alvó állapotát kihasználva meglopta.

A sértett június 3-ról 4-re virradó éjjel – egész napos utazást követően – Budapesten, a Nyugati-pályaudvaron várakozott az Esztergomba menetrend szerint június 4-én 4 óra 1 perckor induló vonatra. A pályaudvaron az 58 éves budapesti vádlott megszólította a 83 éves sértettet, majd sörrel kínálta. A közös sörözést követően a vádlott a vonaton a sértettel szemben ült le. A sértett a vonat elindulását követően elaludt, amelyet a vádlott arra használt fel, hogy 4 óra 22 perc körüli időben átkutassa a sértett csomagját, és abból elvett egy parfümöt, a sértett bal nadrágzsebében lévő pénztárcájából pedig elvett 20 ezer forintot és 650 angol fontot. A vádlott a lopást követően egy megállónál leszállt a vonatról. A bűncselekmény elkövetési értéke: 267 640 forint, a kár nem térült meg - közölte az ügyészség.

A büntetett előéletű vádlottal szemben más ügyben kifosztás bűntette már van folyamatban bírósági eljárás. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság az ügyeket egyesítse, továbbá a beismerő vallomást tett vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Az ügyben az Esztergomi Járásbíróság jár el.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 17. 12:00, szerda | Helyi

Megint egy éjszakai besurranás és lopás Búbánatvölgyben

Kedd késő este, szerda hajnalban ismét tolvajok jártak Búbánatvögyben a Szarvaskői úton, és sikerült is lopniuk.

2018. Október 17. 09:13, szerda | Helyi

Mentőhelikopter érkezett Esztergomba - VIDEÓ

Ismét mentőhelikopter érkezett Esztergomba szerdán reggel.

2018. Október 17. 08:00, szerda | Helyi

Pályázhatnak az esztergomi jó tanulók-jó sportolók

Idén is kiírta az „Esztergom Város jó tanulója-jó sportolója” cím elnyerésére meghirdetett pályázatát Esztergom képviselő-testületének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága.

2018. Október 17. 05:02, szerda | Helyi

Újabb áramszünetek lesznek Esztergomban

Ismét több utcát érintenek az áramszolgáltató karbantartási munkálatai.