Városlista
2019. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2018. Október 12. 10:15, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Leitatta, majd kifosztotta a bácsit a büntetett előéletű férfi

Leitatta, majd kifosztotta a bácsit a büntetett előéletű férfi

Kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki utastársával sörözött, majd alvó állapotát kihasználva meglopta.

A sértett június 3-ról 4-re virradó éjjel – egész napos utazást követően – Budapesten, a Nyugati-pályaudvaron várakozott az Esztergomba menetrend szerint június 4-én 4 óra 1 perckor induló vonatra. A pályaudvaron az 58 éves budapesti vádlott megszólította a 83 éves sértettet, majd sörrel kínálta. A közös sörözést követően a vádlott a vonaton a sértettel szemben ült le. A sértett a vonat elindulását követően elaludt, amelyet a vádlott arra használt fel, hogy 4 óra 22 perc körüli időben átkutassa a sértett csomagját, és abból elvett egy parfümöt, a sértett bal nadrágzsebében lévő pénztárcájából pedig elvett 20 ezer forintot és 650 angol fontot. A vádlott a lopást követően egy megállónál leszállt a vonatról. A bűncselekmény elkövetési értéke: 267 640 forint, a kár nem térült meg - közölte az ügyészség.

A büntetett előéletű vádlottal szemben más ügyben kifosztás bűntette már van folyamatban bírósági eljárás. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság az ügyeket egyesítse, továbbá a beismerő vallomást tett vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Az ügyben az Esztergomi Járásbíróság jár el.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Május 26. 23:12, vasárnap | Helyi

Így szavazott Esztergom és a térség - Végeredmény

Országosan 99,9 százalékos, Esztergomban pedig 100 százalékos feldolgozottság után közzétette a Nemzeti Választási Iroda a hivatalos EP-választási eredményeket.

2019. Május 26. 20:45, vasárnap | Helyi

Esztergomban többen szavaztak az országos átlagnál

Esztergomban 9 758 választópolgár szavazott, ez 42,65 százalékos részvételt jelent a legutolsó adatok szerint. Az idei magyarországi EP-választás országosan is rekord magas részvétellel zajlott le.

2019. Május 26. 14:27, vasárnap | Helyi

Eddig több mint 6 ezren szavaztak Esztergomban

Az országos átlagnál némileg magasabb a részvétel a városban.

2019. Május 26. 12:17, vasárnap | Helyi

Ezzel a kisfilmmel nyertek 1 millió forintot az Árpád-házi diákjai - VIDEÓ

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola 9.a osztályos csapata részt vett a Netfit Class Challenge pályázatán, amelyre 80 osztály küldte be pályázati kisfilmjét.