Városlista
2018. december 19, szerda - Viola

Hírek

2018. Október 12. 10:15, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Leitatta, majd kifosztotta a bácsit a büntetett előéletű férfi

Leitatta, majd kifosztotta a bácsit a büntetett előéletű férfi

Kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki utastársával sörözött, majd alvó állapotát kihasználva meglopta.

A sértett június 3-ról 4-re virradó éjjel – egész napos utazást követően – Budapesten, a Nyugati-pályaudvaron várakozott az Esztergomba menetrend szerint június 4-én 4 óra 1 perckor induló vonatra. A pályaudvaron az 58 éves budapesti vádlott megszólította a 83 éves sértettet, majd sörrel kínálta. A közös sörözést követően a vádlott a vonaton a sértettel szemben ült le. A sértett a vonat elindulását követően elaludt, amelyet a vádlott arra használt fel, hogy 4 óra 22 perc körüli időben átkutassa a sértett csomagját, és abból elvett egy parfümöt, a sértett bal nadrágzsebében lévő pénztárcájából pedig elvett 20 ezer forintot és 650 angol fontot. A vádlott a lopást követően egy megállónál leszállt a vonatról. A bűncselekmény elkövetési értéke: 267 640 forint, a kár nem térült meg - közölte az ügyészség.

A büntetett előéletű vádlottal szemben más ügyben kifosztás bűntette már van folyamatban bírósági eljárás. Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság az ügyeket egyesítse, továbbá a beismerő vallomást tett vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Az ügyben az Esztergomi Járásbíróság jár el.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 18. 17:12, kedd | Helyi

Nemzetközi projekt keretében utazhatnak a Montágh-os diákok

Sikeresen pályázott az idén az Európai Unió által támogatott „Erasmus +” programban a Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola.

2018. December 18. 14:47, kedd | Helyi

Mi legyen a Dobogókői-Petőfi út-Terézia utca kereszteződés helyett?

Három megoldási javaslat is van a Dobogókői-Petőfi út-Terézia utca kereszteződés kiváltására. A városvezetés a szakemberekkel kedden tárgyalt az elképzelésekről.

2018. December 18. 12:47, kedd | Helyi

Karácsony előtt Esztergom – Látványos és profi VIDEÓ!

Szuper videó, remek technikával felvéve és látványos vágásokkal. Meg persze Esztergom szépen feldíszített főterével. Ezt látni kell!

2018. December 18. 11:38, kedd | Helyi

Jelentős kárt okoztak a hatalmas lángok a Csenkei hídnál

Jelentős anyagi kár keletkezett a nyaralóban, de a tűzesetnél nem sérült meg senki – közölte a katasztrófavédelem.