Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Február 26. 13:16, hétfő | PR

Ma már az autórádió mindent tud

Ma már az autórádió mindent tud

Napjainkban már annyi mindent nyújthat egy autórádió, hogy bele is kavarodhatunk a sokféle lehetőségbe és típusba. Hogy össze tudjuk hangolni igényeinket a kínálattal, fussunk végig, miket tudhat a készülék?

A korai változatok egy vagyonba kerültek

Ha valakit sokat ül autóban, elengedhetetlen, hogy elszórakoztassa magát egy kis zenével. Ez mindig is így volt, nem véletlen, hogy már 1922-ben forgalmazni kezdtek autórádiókat az USÁ-ban.
Egy korai Motorola nem mellesleg egy autó árának ötödéért kelt el a harmincas években. De zene nélkül vezetni nem lehet, álldogálni a kocsival végképp nem - mind tudjuk.
Akinek gyereke van, az tapasztalta, mekkora segítség a beszíjazott csemeték lekötésében, ha be tudjuk tenni a kedvenc dalukat (vagy apáét, ha már csak a metálzene segít). Egyrészt a rádióadókat tudjuk bevetni, másrészt saját zenéinkhez is hozzájutunk többféle módon.

Sosem veszítjük el a rádióadást

Ma már számos módon lehet fogni a járműben a csatornákat. A DAB/DAB+ az analóg vételen túl mutató megoldás, segítségével digitális úton foghatjuk az FM adásokat. Ott is, ahol már a ‘normál’ adó nem fogja a jelet, például hegyek között.

Emellett természetesen még máshogyan is hozzáférhetünk kedvenc zenéinkhez.

CD/DVD meghajtót is tartalmazhat az autóhifi, ebben az esetben lemezeinket is hallgathatjuk.
AUX / line-in bemenet - ez azt jelenti, MP3 lejátszó, tablet, telefon köthető a készülékre, és azokról is mehet a zene.
Memóriakártya-olvasó - beletehetjük a memóriakártyát.
Bluetooth (+NFC) összeköttetéssel vezeték nélkül is átvihetjük a zenét a telefonunkról vagy okostelefonról, tabletről. Az NFC kompatibilis mobilokkal csak egy érintés szükséges, és mindenfajta beállítás nélkül már indul is a Bluetooth kapcsolat.

A hangzás javítását szolgálhatja a Bass Boot funkció, ha szeretnénk, hogy dörmögjenek a basszusok az autóban. Ha külső erősítőt vásárolunk komolyabb berendezésünk mellé, azzal pedig jelentősen javíthatunk a hangzáson.

Tükrözzük a monitorunkat

De ez még mindig messze nem minden, amit tud egy mai multifunkcionális autórádió. A berendezés kijelzője a vezetés támogatására is használható.

MirrorLink megoldással tükrözhető például a tablet videólejátszója.
• A kijelzőn a navigációt is ellenőrizhetjük, vagy akár a parkolókamera is rákapcsolható, ha van VIDEO RCA (bemenet).

Cseppet sem luxus a kamerás nézet a járművünk hátuljáról parkolásnál, nem csak a gyenge képességű sofőrök szorulnak rá. Ha valakinek hosszú autója van, netán kisbuszt vezet, sokkal biztonságosabban tud parkolni egy szűk helyre, ha nemcsak érzi, hanem látja is a jármű hátulját az autóhifi kijelzőjén.
A csatlakoztatható készülékeket, plusz szolgáltatásokat persze még sorolhatnánk, és egész biztosan napról napra új feature-öket tesznek hozzá a gyártók az autórádió avagy autóhifi készülékekhez.

Címkék: bestbyte.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.