Városlista
2018. december 16, vasárnap - Etelka

Hírek

2017. November 24. 18:38, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

#ME TOO - Válasz Esztergom jegyzőjének

#ME TOO - Válasz Esztergom jegyzőjének

Hivatalos levelet kaptunk Esztergom jegyzőjétől. Ami a hivatalnak a pecsétes levél, az nekünk a nyilvános levél vagy cikk. Lássuk.

Hivatalos levelet kaptunk az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal vezetőjétől, dr. Endre Szabolcs jegyzőtől. Nem csak mi egyedül, ugyanezt a levelet kapta meg a www.hidlap.hu szerkesztősége, ezért került be a címbe a "#me too" hastag.
A levélben dr. Endre Szabolcs azt írja:

Ön, mint a www.infoesztergom.hu címen működő médium tulajdonosa 2017 szeptemberében pályázati anyagot nyújtott be az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal részére.

Ezúton kérem szíves tájékoztatását, hogy hol és kitől szerezte az információt a pályázati anyag követelményei tekintetében, ugyanis ebben az évben – egyelőre – nem került kiírásra pályázat az internetes médiumok részére.

Esztergom, 2017. november 20.

Üdvözlettel: Endre Szabolcs jegyző

Ahogy egy jegyző esetében a hivatalos, pecsétes okirat, úgy egy hírportál esetében egy cikk az, amivel élni tudunk, hivatalos viszontválaszként:
1. A www.infoesztergom.hu címen működő médium NEM nyújtott be pályázati anyagot 2017. szeptemberében az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal részére.
2. Az 1. pont alapján nem áll módunkban semmilyen tájékoztatatást adni erről.
3. A dr. Endre Szabolcs jegyző által jegyzett levélben tényállításként leírtakkal szemben a www.inofesztergom.hu nem pályázati anyagot, hanem az előző évi pályázat Pénzügyi Beszámolóját adta be a Hivatal által előírt 2017. szeptember 30-i időpontig, egészen pontosan szeptember 28-án, ahogy az a Hivatal átvételi elismervényén is szerepel. Egy pályázati elszámolás egy pályázati anyagtól meglehetősen eltér: érthetetlen, hogy hogyan lehet azokat összetéveszteni egymással.
4. A Hivataltól a mai nap folyamán újabb levél érkezett: a két hónappal a beadott pályázati beszámolót követően a számlákhoz további teljesítésigazolásokat kér a Hivatal. Ezeket természetesen a megnevezett 8 napos határidőn belül teljesíteni fogjuk.
5. Mindeközben Esztergom Város Önkormányzata ismét kiírta a médiatámogatási pályázatát, amin - az abban megfogalmazott célokkal, a nyilvánosság lehető legszélesebb körű tájékoztatását szolgálva - ismét indulni szándékozunk.

Úgy gondoljuk, hogy a jegyzői levél, az abban foglaltak nyilván valamilyen félreértések, és természetesen e nyílt levélhez hasonlóan dr. Endre Szabolcs jegyző válaszát is közölni fogjuk.

Ugyanakkor bízunk abban, hogy az esztergomiak tájékoztatása, mind az önkormányzatot érintő hírek, mind az egyéb történések esetén ugyanolyan fontosak Esztergom Város Önkormányzatának és a dr. Endre Szabolcs vezette Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalnak, mint nekünk.


A 2017/2018-as pályázati kiírás elbírálásásán, - amelyre be kívánjuk adni idén is pályázatunkat - az erről döntő szerdai bizottsági ülésen részt kívánunk venni, hogy tisztázni tudjuk az esetleges félreértéseket.


És végezetül: hiszünk abban, hogy csupán valamilyen, a körülmények számlájára róható különös közjáték okozza az összes fenti félreértést, és azok tisztázását követően ahogy eddig, úgy a jövőben is együtt tudunk dolgozni egy őszinte, fejlődő, sikeres Esztergomért és térségéért.
Ez Esztergom elsődleges érdeke és jövőjének záloga is egyben - szerintünk.

Esztergom, 2017.11.24.

Üdvözlettel:
InfoEsztergom szerkesztősége

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 16. 05:00, vasárnap | Helyi

Lezárja a rendőrség a Kesztölci utat

Eljárást folytat közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

2018. December 15. 10:07, szombat | Helyi

Esztergomi nő ütött el egy szabálytalan biciklist Táton

Nem adott elsőbbséget a biciklis férfi és úgy fordult ki a főútra.

2018. December 15. 09:50, szombat | Helyi

Elő a hólapátot!

Esztergomot is elérte az országos havazás, az előrejelzések szerint 5-8 centiméternyi hóréteg alakulhat ki.

2018. December 15. 05:01, szombat | Helyi

Biciklis programsorozat, parkolási bírság – Majd 60 pont szerepelt napirenden

Közel 60 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők december 13-i ülésükön a városházán. A képviselők döntöttek egyebek között arról, hogy a jövőben bírságot szabhatnak ki a zöldfelületeken szabálytalanul parkolókra.