Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 16. 09:23, kedd | Helyi
Forrás: mti

Megdőlt a Duna negatív rekordja Esztergomnál

Megdőlt a Duna negatív rekordja Esztergomnál

Rekordalacsony a Duna vízszintje: hétfő reggel Esztergomnál dőlt meg a rekord, ahol a korábban valaha mért legalacsonyabb vízszint alatt három centiméterrel hullámzott a folyam.

Megint száraz lábbal átkelhetünk a Kis-Duna medrén

Fotó: Vandlikné Böbe

A folyó várhatóan egy-két napon belül a fővárosnál is új negatív rekordot állíthat be - írja keddi számában a Magyar Hírlap.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője a lapnak elmondta: egy-két napon belül várható, hogy a budapesti, 2003-as 51 centiméteres minimumszint is megdől, majd sorra ez fog történni lefelé végig az összes part menti településnél. Mivel a három-négy napos előrejelzések nem jósolnak esőt a Duna vízgyűjtő területein, nem remélhető, hogy a folyam szintje érdemben emelkedjen.

A Szabadság híd budai hídfőjének közelében található Ínség-szikla 93 centiméternél kezd látszódni, a folyam pedig hétfőn 60 centiméteren állt - fogalmazott a szóvivő.

Az OVF egyébként igyekezett felkészülni a jelenlegi helyzetre, ezért már korábban a hajózást támogató segédbólyákat helyezett el a Dunán, és az aktuális folyami helyzet bárki számára elérhető a szervezet honlapján.

Ami pedig a Balatont illeti, a tó szintje jelenleg 115 centiméter, a zsilip zárva van Siófokon, és nem is tervezik a megnyitását - mondta Siklós Gabriella. Hozzátette, a tóban a szárazság ellenére is elegendő víz van, így ott nincs szükség semmiféle beavatkozásra.

Címkék: duna, vízállás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT