Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Február 23. 18:04, péntek | Belföld
Forrás: mti

Megerősített szolgálattal készül a hidegre az Ökumenikus Segélyszervezet

Megerősített szolgálattal készül a hidegre az Ökumenikus Segélyszervezet

Nagyobb létszámmal, hosszabb nyitvatartással, valamint elegendő hellyel és élelemmel várják a rászorulókat az Ökumenikus Segélyszervezet hajléktalanokat segítő intézményei a különösen hideg napokban

- közölte a szervezet pénteken az MTI-vel. A krízisidőszakban az utcai megkereső szolgálatok a szokásosnál gyakrabban, takarókkal, meleg ruhával, kesztyűvel, gyógyszerrel és vitaminokkal felszerelkezve keresik fel azokat, akik a hideg ellenére sem akarják elhagyni megszokott élőhelyüket - tették hozzá.

A közlemény szerint a következő bő egy héten várható extrém hideg miatt életbelépő vörös kód riasztásra tekintettel a szervezet valamennyi szociális és fejlesztő központja kiemelt figyelmet fordít a látókörében élő nehéz helyzetű családokra.

A Csepelen működő nappali melegedő nyitvatartási rendjét összehangolták a kerület éjszakai szállójának rendjével, így egész napos ellátásban részesülnek a körzetben élő hajléktalanok. Gyulán a nappali ellátó mellett éjszakai szálló is várja a hideg elől menekülő rászorulókat. Debrecenben a hétköznapokon túl hétvégén is teával és étellel várják a folyamatosan nyitva tartó melegedőbe betérőket - ismertették.

A szervezet munkatársai rendszeresen részt vesznek a városi megkereső szolgálat hétvégén is működő, reggel 8-tól este 10-ig tartó munkájában, illetve folyamatos kapcsolatot tartanak a diszpécserszolgálattal és a többi segítő intézménnyel is - fűzték hozzá.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a közösségi oldalán közzétett felhívásában azt kéri, hogy a különösen hideg időjárás idején mindenki fokozottan figyeljen fedélnélküli és egyedül élő embertársaira.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt