Városlista
2019. március 24, vasárnap - Gábor, Karina

Hírek

2019. Január 12. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Megújult a dági óvoda

Megújult a dági óvoda

A Széchenyi 2020 program keretében majd 42 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Dágon megújult az óvoda épülete.

Az energetikai korszerűsítés a dolgozóknak és a gyermekeknek a mai kornak megfelelő körülményeket teremtett, jelentős megtakarítást eredményezve ezzel az önkormányzatnak is.

Dág önkormányzata óvodai épületének energetikai korszerűsítésére pályázott „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhíváson. Az épület fenntartási költségei igen magasak voltak, amit a rossz szigetelésű homlokzatok, a régi födém és nyílászárók, a rossz hatékonyságú fűtési rendszer okozott. A fejlesztésnek köszönhetően ez azonban már a múlté.

A projekt keretében az épülethatároló falszerkezetek utólagos hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét is elvégezték a szakemberek, továbbá korszerűsítették a fűtési- és a világítási rendszert, napelemes rendszert építettek ki. A 41,8 millió forint európai uniós támogatás segítségével megújult épület energiafogyasztása jelentősen csökkent, költségmegtakarítást eredményezve ezzel az önkormányzat számára, valamint megfelelő munkahelyi körülményeket teremtve az óvoda dolgozóinak és a gyerekeknek is.

Címkék: óvoda, Dág, megújulás

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 23. 15:00, szombat | Helyi

Ideiglenesen változik az ügyfélfogadás a hivatalban

Egy napon a megszokottól eltérően lehet ügyeket intézni a polgármesteri hivatalban.

2019. Március 23. 11:00, szombat | Helyi

Egyházi fenntartásba kerül a zeneiskola

A képviselők megtárgyalták az Esztergomi Zsolt Nándor Alapfokú Művészeti Iskola fenntartóváltási kezdeményezését is csütörtökön.

2019. Március 23. 08:40, szombat | Helyi

Malacokat akart lopni, de az állatok gyorsabbak voltak, mint a tolvaj

Az állatok gyorsabban futottak, mint a tolvaj, ezért nem tudta elkapni őket. Az Esztergomi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2019. Március 23. 08:02, szombat | Helyi

Elkaptak Leányváron egy körözött nőt

Hat személyt fogtak el és nyolc főt állítottak elő pénteken térségünkben a rendőrök. Köztük egy körözött nőt Leányváron.