Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 12. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Megújult a dági óvoda

Megújult a dági óvoda

A Széchenyi 2020 program keretében majd 42 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Dágon megújult az óvoda épülete.

Az energetikai korszerűsítés a dolgozóknak és a gyermekeknek a mai kornak megfelelő körülményeket teremtett, jelentős megtakarítást eredményezve ezzel az önkormányzatnak is.

Dág önkormányzata óvodai épületének energetikai korszerűsítésére pályázott „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhíváson. Az épület fenntartási költségei igen magasak voltak, amit a rossz szigetelésű homlokzatok, a régi födém és nyílászárók, a rossz hatékonyságú fűtési rendszer okozott. A fejlesztésnek köszönhetően ez azonban már a múlté.

A projekt keretében az épülethatároló falszerkezetek utólagos hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét is elvégezték a szakemberek, továbbá korszerűsítették a fűtési- és a világítási rendszert, napelemes rendszert építettek ki. A 41,8 millió forint európai uniós támogatás segítségével megújult épület energiafogyasztása jelentősen csökkent, költségmegtakarítást eredményezve ezzel az önkormányzat számára, valamint megfelelő munkahelyi körülményeket teremtve az óvoda dolgozóinak és a gyerekeknek is.

Címkék: óvoda, Dág, megújulás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.