Városlista
2019. január 16, szerda - Gusztáv

Hírek

2019. Január 12. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Megújult a dági óvoda

Megújult a dági óvoda

A Széchenyi 2020 program keretében majd 42 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Dágon megújult az óvoda épülete.

Az energetikai korszerűsítés a dolgozóknak és a gyermekeknek a mai kornak megfelelő körülményeket teremtett, jelentős megtakarítást eredményezve ezzel az önkormányzatnak is.

Dág önkormányzata óvodai épületének energetikai korszerűsítésére pályázott „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhíváson. Az épület fenntartási költségei igen magasak voltak, amit a rossz szigetelésű homlokzatok, a régi födém és nyílászárók, a rossz hatékonyságú fűtési rendszer okozott. A fejlesztésnek köszönhetően ez azonban már a múlté.

A projekt keretében az épülethatároló falszerkezetek utólagos hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét is elvégezték a szakemberek, továbbá korszerűsítették a fűtési- és a világítási rendszert, napelemes rendszert építettek ki. A 41,8 millió forint európai uniós támogatás segítségével megújult épület energiafogyasztása jelentősen csökkent, költségmegtakarítást eredményezve ezzel az önkormányzat számára, valamint megfelelő munkahelyi körülményeket teremtve az óvoda dolgozóinak és a gyerekeknek is.

Címkék: óvoda, Dág, megújulás

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 16. 17:14, szerda | Helyi

Segítsünk Kiss Máténak!

Olvasónk küldte a figyelemfelhívást, melyben a pilismaróti Kiss Máténak a megsegítését kéri. Gyűjtsük együtt a kupakokat!

2019. Január 16. 14:14, szerda | Helyi

Mentőhelikopter sietett Nagysápra

Olvasónk jelezte, hogy mentőautó, rendőrök, ráadásként pedig egy mentőhelikopter is érkezett Nagysápra szerda délután.

2019. Január 16. 12:56, szerda | Helyi

Esztergomi szála is van egy nemzetközi webáruházi csalásnak

Csak 20 millió forintot csalhatott ki egy webáruház Magyarországon, még nagyobb összeget Európa-szerte. Az ügyben nyomoz a rendőrség. Mint kiderült: a cég vezetőjének bejelentett lakcíme egy esztergomi romos házban van.

2019. Január 16. 10:56, szerda | Helyi

Ekkor szállítják majd el a fenyőfákat Esztergomban

Esztergomban két napon szállítja el a lebontott karácsonyfákat a Vertikál Nonprofit Zrt.