Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 21. 08:33, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Mi vár Adventkor a térségben?

Mi vár Adventkor a térségben?

Idén is több program várja az érdeklődőket decemberben az Advent alkalmából a térségben.

Esztergomban december 1-jén, a hagyományokhoz híven idén is elkezdődik az egy hónapon át tartó adventi rendezvénysorozat a főtéren. A programok között szerepel Mikulás Nap, közös gyertyagyújtások, illetve sztárfellépők koncertjei. Az érdeklődőket továbbá ingyenes korcsolyapálya, kézműves és portékás standok várják. Fellépők névsora ITT!

Adventi program a Keresztény Múzeumban!

Ünnepi programokra vár a Féja-ház!

Ünnepi koncert a Várban!

Ünnepi készülődés a Duna Múzeumban!

Dorogon december 1-jén, szombaton 16:30-kor a Kaláka Együttes „Szabad-e bejönni ide betlehemmel?” című koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők a Hősök terén, majd 17 órakor az adventi ökumenikus gyertyagyújtás következik.
December 8-án, szombaton 15 órakor Szeretetlánc címen jótékonysági kézműves vásárt rendeznek az óvodák szervezésében az Otthon téren. 17 órakor pedig Farkas Éva Üvegek című kiállítása tekinthető meg a Dorogi Galériában.

December 15-én, szombaton 17 órakor Luca napján karácsony felé címmel német nemzetiségi műsoros estet szervez a Dorogi József Attila Művelődési Ház. Az Adventi rendezvénysorozatot december 22-én, szombaton 18 órakor a Karácsonyi Gála zárja a művelődési házban.

Nyergesújfalun december 1-jén, szombaton 15 órakor kezdődik a Városi Advent. Kézműves vásár, mesesarok és kézműves foglalkozás vár a gyermekekre, valamint Bangó Miklós kiállítás megnyitóján vehetnek részt az érdeklődők a Kernstok Galériában.

December 1-én, szombaton 17:30-kor közös Adventi gyertyagyújtás lesz a Szent István téren.

Táton december 2-án, vasárnap 10 és 18 óra között a Táti Kultúrház hagyományos Adventi Vásást rendez. Fényfestés, zeneszó, mézeskalács és forralt bor és számos ajándéktárgy fogadja a betérőket. A Mézeskalács-ház készítő verseny és kiállítás mellett, 10 és 18 óra között a gyerekek adventi díszeket készíthetnek, mézeskalácsot díszíthetnek és részt vehetnek a társasjáték bemutatón és Haraszti Andor csokoládémester foglalkozásán. A legkisebbeket Kerekítő foglalkozás várja, 16 órától pedig a Lóca Együttes tagjai zenélnek a gyerekeknek a könyvtárban.

Piliscséven december 2-án, vasárnap 16 órakor amerikai pónilovas felvonulás, adventi mesepark és gyertyagyújtás várja a településre látogatókat. Gyülekező a Piliscsévi Aranykapu Óvoda és Bölcsődében lesz.

Sárisápon december 1-jén, szombaton 19 órakor a Magyarock Dalszínház előadásában lesz látható az Isten pénze musical a Sárisápi Bányász Közösségi Ház és Könyvtárban.
December 15-én 18 órai kezdettel és december 16-án 14 és 15 órakor a Diótörő mesebalett kápráztatja el nézőközönségét a Sárisápi Bányász Közösségi Ház és Könyvtárban.

Lábatlanon december 2-án, vasárnap 14 órakor Adventi Vásár kezdődikt a Gerenday Közösségi Házban.

Süttőn december 9-én, vasárnap 15 órakor Adventi vásáron vehet részt az Áprily téren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.