Városlista
2018. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2017. Szeptember 12. 11:37, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Morse utódai világbajnokságon versenyeztek Esztergomban

Morse utódai világbajnokságon versenyeztek Esztergomban

Esztergomban zajlott le a Magyar Rádióamatőr Szövetség rendezésében a 14. Gyorstávírász Világbajnokság. Több mint húsz ország versenyzői mérkőztek meg.

A 14. Gyorstávírász Világbajnokság (High Speed Telegraphy Championship) a Szent Erzsébet iskola dísztermében nyílt meg ünnepélyesen múlt pénteken. Az eseményen több mint húsz ország gyorstávírász sportolói vettek részt a nemzetük színeit megjelenítő formaruhákban.

A Magyar Rádióamatőr Szövetség által rendezett, valamint Esztergom és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által támogatott világbajnokság megnyitóján több beszéd is elhangzott.

Romanek Etelka polgármester köszöntőjében kiemelte, öröm, hogy egy ilyen világeseményt, egy világbajnokságot a magyar történelem, a magyar állam bölcsőjében, Szent István szülővárosában rendeznek. Majd kitért arra, hogy remélhetőleg a versenyen résztvevő számos országbeli sportolónak a bajnokság mellett megadatik a lehetőség, hogy ellátogasson az esztergomi Várhegyre, hogy megtekintse a magyar történelem eme kincsestárát.

Az NMHH képviseletében Aranyosné Börcs Janka főigazgató egyebek mellett arról beszélt, hogy a morze távírás ma már kuriózum, és ennek a különleges sportágnak köszönhető, hogy a távközlés a mai fejlett színvonalon tart.

A kétnapos versenyen Magyarország mellett olyan országok is részt vettek, mint az Egyesült Államok, Oroszország, Németország, Ausztria, Franciaország, Kazahsztán, Kanada, Románia, Csehország, Olaszország, Szerbia, Szlovénia és Bulgária.

A versenyzők négy – vétel, adás, RUFZ és Morse Runner – kategóriában mérték össze tudásukat.

Legutóbb 1995-ben adott otthont Magyarország gyorstávírász vb-nek, akkor Siófokon.

Fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 24. 05:01, szombat | Helyi

Reklám- és szponzorszerződések előtt a Vitéz-sereg

Az Esztergomi Vitézek RAFC kibővült tagsággal, még szélesebb rétegek megszólításával és egyre több feladat felvállalásával tovább fűzi kapcsolatait meglévő támogatói felé, és keresi az új partnerekkel a kapcsolatokat.

2018. Február 23. 14:46, péntek | Helyi

Minden eddiginél nagyobb turisztikai fejlesztéssorozat indul Esztergomban

Komárom-Esztergom megyében 12 nagyobb fejlesztés lendítheti fel a megye vendégforgalmát a következő években, a beruházások összértéke mintegy 50 milliárd forint lesz

2018. Február 23. 14:02, péntek | Helyi

Új üdvözlőtáblák fogadják az Esztergomba érkezőket

Stilizált városkép fölött a bazilikás betűlogó mellett az Isten hozta Szent István Városában! köszöntés olvasható, alatta angol, német és szlovák nyelven is üdvözölve a városba érkezőket.

2018. Február 23. 13:56, péntek | Helyi

Sorra törte fel a környék házait – Elfogták az esztergomi férfit - VIDEÓVAL

A bíróság elrendelte a 42 éves, esztergomi férfi előzetes letartóztatását.