Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Hírek

2018. Szeptember 14. 09:38, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Négy esztergomi kick-boxos is a vb-n osztja a pofonokat

Négy esztergomi kick-boxos is a vb-n osztja a pofonokat

Négy harcos is képviseli Esztergomot a válogatottban: Baráth Albert Károly, Magyar Szabolcs, Kajtár Bence és Vígváry Viktor is részt vesz a szeptember 15-től 23-ig zajló Utánpótlás Kick-Box Világbajnokságon Jesoloban.

A közelgő dátum azt is jelenti, hogy versenyzőink lassan a június vége óta tartó kemény felkészülés végéhez érkeznek. A nyár eleji alapozó időszakot követően a srácok egy 10 napos edzőtáborban vettek részt Balatonbogláron, ahol mintegy 80 kick-boxos edzett együtt, napi három alkalommal. A Balaton parti összetartás az állóképesség további fejlesztését, valamit a taktikai-technikai tudás magasabb szintre emelését tűzte ki célul, ezek mellett sok küzdelmi edzés is helyet kapott a táborban.

Ezt követően fiataljaink itt Esztergomban, az Egyesület berkein belül folytatták tovább a megkezdett munkát Olasz Attila edző keze alatt. Néhány hetet követően újabb edzőtábor várt a fiúkra, ezúttal Vépre vezetett az útjuk, ahol a Magyar Kick-Box Szövetség által rendezett edzőtáborban vettek részt, itt már együtt készült a komplett ringes, illetve a light-contact és kick-light válogatott. Ezúttal már a végső formába hozás volt a cél a versenyzőknél, amely kiválóan sikerült. A tábort követő napon rendezték Szombathelyen a Felnőtt és Master Class Light-contact és Kick-light Magyar Bajnokság döntőjét, ami remek főpróbának számított, hiszen Szabolcs, Bence és Viktor junior korúak, és mivel kvalifikálták magukat az év közbeni viadalokon szerzett eredményeik alapján, így elindulhattak a versenyen.

A főpróba igen jól sikerült, Viktor arany-, Bence ezüst-, Szabolcs pedig bronzérmet szerzett a felnőtt magyar mezőnyben.

Az idéntől újdonság az Egyesület életében, hogy a lehető legjobb fizikai állapot elérése mellett a szellemi-lelki fejlődés is nagy hangsúlyt kapott a vb-t megelőző időszakban. A válogatott versenyzők mentális felkészítését Máté Krisztián vezette, aki szinte az első perctől az utolsóig segítette a munkájukat a felkészülés során.
Így mindenképpen bizakodva indulhatnak neki versenyzőink a világbajnokságnak, ha figyelembe vesszük, hogy egy hosszú, megerőltető és komplex felkészülésen vannak túl, illetve, hogy mind a négy fiatal rutinosnak mondható a nemzetközi porondon, sok-sok világbajnoki és Európa-bajnoki éremmel a hátuk mögött.

Vígváry Viktor jelenleg már 4 Európa-bajnoki címmel, illetve világbajnoki ezüst- és bronzéremmel büszkélkedhet, Baráth Albert Károly tavaly debütált a válogatottban, melyben mindjárt 2 Európa-bajnoki ezüsttel hálálta meg a belé feketetett bizalmat. Kajtár Bence világbajnoki bronzérmet tudhat a magáénak, Magyar Szabolcs pedig világbajnoki és Európa bajnoki bronzérem büszke tulajdonosa.

Remélhetőleg az olaszországi világbajnokság után arról számolhatunk be, hogy kiválóságainknak tovább sikerült növelnie ezt a már jelenleg is impozáns gyűjteményt!

Hajrá Magyarok! Hajrá Esztergom!

Kis Balázs

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 23. 13:00, vasárnap | Helyi

Vb-ezüstöt szerzett a dorogi táncos

Világbajnoki 2. helyezett lett felnőtt férfi street szólóban Csehországban a minap a dorogi Kenyeres Bendegúz.

2018. Szeptember 23. 09:37, vasárnap | Helyi

Súlyosan megsérült a motoros a szabálytalan kisbuszos miatt - Lezárták a nyomozást

Nem adott elsőbbséget egy segédmotorosnak, aki az ütközésben súlyosan megsérült még tavaly Esztergomban. A rendőrség most fejezte be az ügy vizsgálatát.

2018. Szeptember 23. 08:00, vasárnap | Helyi

Már várja az adományokat a bringás Mikulás!

Esztergomban több gyereket is szeretne idén is megajándékozni a biciklis Mikulás, aki adománygyűjtést indított.

2018. Szeptember 23. 05:01, vasárnap | Helyi

100 féle borral és sztárfellépők sorával vár az idei Borhíd

Több borrégió, élő koncertek, vásártér és vidámpark is várja a látogatókat az idei Borhíd Fesztivál és Borünnepen október 5-től 7-ig a Mindszenty téren, a Kossuth hídon, az Erzsébet parkban és a Kis-Duna sétányon.