Városlista
2018. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2017. November 09. 15:17, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nem működnek majd az esztergomi vasúti átjárók sorompói

Nem működnek majd az esztergomi vasúti átjárók sorompói

Feszültség alá helyezik tesztelésre az Esztergom-Budapest vasútvonal felsővezetékeit a hétvégén. A munkálatokkal párhuzamosan viszont kikapcsolják több átjáró sorompóját is.

Esztergom-Kertvárosban sem a Dorogi úton, sem a Retek utcában, sem a Dobó István utcában, sem a Kenyérmező major felé, sem a Székely Mihály utcában nem fognak működni a vasúti átjárók sorompói a hétvégén.

A vonalon ezeken kívül ugyanez tapasztalható majd a kesztölci és a 10-es út elágazásánál, valamint Piliscséven a bekötő útnál és Pilisjászfalun a Kápolna utcában.

Mindez annak köszönhető, hogy vasútvonalon a felsővezetéki rendszert november 11-én, 8 órától feszültség alá helyezi a MÁV. Mint a vasúttársaság kifejtette: a villanymozdonyos teszt elvégzéséhez a vasúti átjárókat fedező biztosítóberendezések kikapcsolása szükséges. Így november 10. 21 óra 45 perctől várhatóan november 12. 3 óráig kikapcsolják a fent említett vasúti sorompókat. Helyettük azonban jelzőőrök irányítják majd a forgalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Február 22. 17:22, csütörtök | Helyi

Jelentkezz tartalékos katonának!

Toborzó időpontja: március 8., 9.30-11.00 óra Helyszín: Esztergom, Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza a Deák Ferenc utcában.

2018. Február 22. 13:52, csütörtök | Helyi

Citrom 60! - Kerek ünnep egy fergeteges koncerttel!

Tóth József Citrom, szólógitáros 60. születésnapját és a zenekar újjáalakulásának 5. évfordulóját ünnepeli a ComeOn együttes február 23-i koncertjével az esztergomi Sportalsóban.

2018. Február 22. 12:10, csütörtök | Helyi

Közös nagy ünnepre készül Esztergom és Maintal

A németországi Maintal delegációját látta vendégül Esztergom a minap. A találkozón a résztvevők a két város 25 éves testvérvárosi kapcsolatának alkalmából őszre tervezett ünnepség egyeztetésére került sor.

2018. Február 22. 11:48, csütörtök | Helyi

Zárás után nem szolgálták ki, ezért berúgta a dohánybolt ajtaját - VIDEÓVAL

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy csolnoki férfival szemben.