Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 09. 15:17, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nem működnek majd az esztergomi vasúti átjárók sorompói

Nem működnek majd az esztergomi vasúti átjárók sorompói

Feszültség alá helyezik tesztelésre az Esztergom-Budapest vasútvonal felsővezetékeit a hétvégén. A munkálatokkal párhuzamosan viszont kikapcsolják több átjáró sorompóját is.

Esztergom-Kertvárosban sem a Dorogi úton, sem a Retek utcában, sem a Dobó István utcában, sem a Kenyérmező major felé, sem a Székely Mihály utcában nem fognak működni a vasúti átjárók sorompói a hétvégén.

A vonalon ezeken kívül ugyanez tapasztalható majd a kesztölci és a 10-es út elágazásánál, valamint Piliscséven a bekötő útnál és Pilisjászfalun a Kápolna utcában.

Mindez annak köszönhető, hogy vasútvonalon a felsővezetéki rendszert november 11-én, 8 órától feszültség alá helyezi a MÁV. Mint a vasúttársaság kifejtette: a villanymozdonyos teszt elvégzéséhez a vasúti átjárókat fedező biztosítóberendezések kikapcsolása szükséges. Így november 10. 21 óra 45 perctől várhatóan november 12. 3 óráig kikapcsolják a fent említett vasúti sorompókat. Helyettük azonban jelzőőrök irányítják majd a forgalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.