Városlista
2018. június 19, kedd - Gyárfás

Hírek

2017. November 09. 15:17, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nem működnek majd az esztergomi vasúti átjárók sorompói

Nem működnek majd az esztergomi vasúti átjárók sorompói

Feszültség alá helyezik tesztelésre az Esztergom-Budapest vasútvonal felsővezetékeit a hétvégén. A munkálatokkal párhuzamosan viszont kikapcsolják több átjáró sorompóját is.

Esztergom-Kertvárosban sem a Dorogi úton, sem a Retek utcában, sem a Dobó István utcában, sem a Kenyérmező major felé, sem a Székely Mihály utcában nem fognak működni a vasúti átjárók sorompói a hétvégén.

A vonalon ezeken kívül ugyanez tapasztalható majd a kesztölci és a 10-es út elágazásánál, valamint Piliscséven a bekötő útnál és Pilisjászfalun a Kápolna utcában.

Mindez annak köszönhető, hogy vasútvonalon a felsővezetéki rendszert november 11-én, 8 órától feszültség alá helyezi a MÁV. Mint a vasúttársaság kifejtette: a villanymozdonyos teszt elvégzéséhez a vasúti átjárókat fedező biztosítóberendezések kikapcsolása szükséges. Így november 10. 21 óra 45 perctől várhatóan november 12. 3 óráig kikapcsolják a fent említett vasúti sorompókat. Helyettük azonban jelzőőrök irányítják majd a forgalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 19. 05:01, kedd | Helyi

Idén is lesz Duna Maraton Esztergomban – Verseny és családi nap! - VIDEÓKKAL

Minitáv, rövidtáv, középtáv és extrém hosszútáv - online nyomkövetéssel és real time közvetítésen keresztül Magyarországon először. Mindezeket családi- és buliprogramok kísérnek!

2018. Június 18. 14:02, hétfő | Helyi

Idén újra angyalok lesznek környékünk motorosai – Jótékonyság és látványos felvonulás - VIDEÓVAL

Idén június 23-án jótékonykodnak a motorosok Esztergomban és Dorogon, ekkor tarják meg a IV. a Motorosok is lehetnek Angyalok felvonulásukat. A résztvevők adományukkal az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat támogatják.

2018. Június 18. 13:31, hétfő | Helyi

Kérdőív a környék biciklis fejlesztéseihez!

A DorogiSport és a Dorogi Kerékpáros Egyesület szeretné, ha nemtől, kortól, lakóhelytől függetlenül vonzó és biztonságos utakon juthasson el bárki munkába, iskolába, vásárolni, szórakozni kerékpárral.

2018. Június 18. 07:43, hétfő | Helyi

Újabb részletek a halálos motorbalesetről – FOTÓKKAL

Két halálos áldozatot követelt a vasárnap késő délután történt motorbalesetben Tát és Bajna között.