Városlista
2018. december 19, szerda - Viola

Hírek

2017. November 09. 15:17, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Nem működnek majd az esztergomi vasúti átjárók sorompói

Nem működnek majd az esztergomi vasúti átjárók sorompói

Feszültség alá helyezik tesztelésre az Esztergom-Budapest vasútvonal felsővezetékeit a hétvégén. A munkálatokkal párhuzamosan viszont kikapcsolják több átjáró sorompóját is.

Esztergom-Kertvárosban sem a Dorogi úton, sem a Retek utcában, sem a Dobó István utcában, sem a Kenyérmező major felé, sem a Székely Mihály utcában nem fognak működni a vasúti átjárók sorompói a hétvégén.

A vonalon ezeken kívül ugyanez tapasztalható majd a kesztölci és a 10-es út elágazásánál, valamint Piliscséven a bekötő útnál és Pilisjászfalun a Kápolna utcában.

Mindez annak köszönhető, hogy vasútvonalon a felsővezetéki rendszert november 11-én, 8 órától feszültség alá helyezi a MÁV. Mint a vasúttársaság kifejtette: a villanymozdonyos teszt elvégzéséhez a vasúti átjárókat fedező biztosítóberendezések kikapcsolása szükséges. Így november 10. 21 óra 45 perctől várhatóan november 12. 3 óráig kikapcsolják a fent említett vasúti sorompókat. Helyettük azonban jelzőőrök irányítják majd a forgalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 18. 17:12, kedd | Helyi

Nemzetközi projekt keretében utazhatnak a Montágh-os diákok

Sikeresen pályázott az idén az Európai Unió által támogatott „Erasmus +” programban a Montágh Imre EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola.

2018. December 18. 14:47, kedd | Helyi

Mi legyen a Dobogókői-Petőfi út-Terézia utca kereszteződés helyett?

Három megoldási javaslat is van a Dobogókői-Petőfi út-Terézia utca kereszteződés kiváltására. A városvezetés a szakemberekkel kedden tárgyalt az elképzelésekről.

2018. December 18. 12:47, kedd | Helyi

Karácsony előtt Esztergom – Látványos és profi VIDEÓ!

Szuper videó, remek technikával felvéve és látványos vágásokkal. Meg persze Esztergom szépen feldíszített főterével. Ezt látni kell!

2018. December 18. 11:38, kedd | Helyi

Jelentős kárt okoztak a hatalmas lángok a Csenkei hídnál

Jelentős anyagi kár keletkezett a nyaralóban, de a tűzesetnél nem sérült meg senki – közölte a katasztrófavédelem.