Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Május 19. 07:41, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Nem nyugszanak a telefonos csalók

Nem nyugszanak a telefonos csalók

Folyamatosan próbálkoznak a különféle telefonos átveréssel a csalók térségünkben is, ezért a rendőrség nem győzi hangsúlyozni a legfontosabb tudnivalókat!

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság jótanácsai:

Hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává, fogadják meg tanácsokat és NE DŐLJENEK BE A CSALÓKNAK!

A telefonos csalók sajnos bármikor, bárkire lecsaphatnak. A jellemzően ismeretlen számról barátságos hangon bejelentkező telefonálók valamely mobilszolgáltató, vagy nem létező szerencsejáték szervező cég nevében hívják a későbbi áldozatokat és örömmel értesítik őket, hogy nagyobb összeget nyertek. A pénzhez jutás feltétele mindössze annyi, hogy a csaló által megjelölt telefonszámra pénzt kell feltölteni.

● Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez ilyen nyereményjátékokat, akcióik a szolgálatásaikkal összefüggő kedvezményekkel kapcsolatosak.

● A hivatalos szerencsejáték szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat.

● Ne adják meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adataikat, ne utaljanak, ne töltsenek fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra.

● Amennyiben ilyen hívást kapnak, kérjék meg a hívót, hogy később hívja vissza Önöket, addig a mobilszolgáltatók ingyenes ügyfélszolgálati számán ellenőrizzék, hogy van-e ilyen akció az adott szolgáltatónál. Valószínűleg nem lesz visszahívás!

● Mindenképpen jegyezzék fel a csaló hívó által bemondott nevet, az általa használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat, mellyel segítik a rendőrség felderítő munkáját.

● Ne kövesse a csalók utasításait! Jegyezze fel a hívás időpontját, majd azonnal tegyél bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.